kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Lampel R. Könyvkereskedése (Wodianer F. és fiai) Részvénytársaság |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Könyvkötői kötés |
| Oldalszám: | 512 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 23 cm x 16 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér fotókkal és ábrákkal gazdagon illusztrálva. |
| Köszöntöm az olvasót | 3 |
| Általános tudnivalók | |
| A mezőgazdaság fontossága hazánkban | |
| Hazánk földmívelő ország | 11 |
| Iparos és kereskedő országok | |
| Földmívelő országok | |
| Az ipar fontossága | |
| Hazánk mezőgazdasági népe | |
| A boldgúlás útja | |
| Maradjunk-e, vagy haladjunk? | |
| Magyarország mezőgazdasági termelése | 17 |
| A mezőgazdasági terület | |
| A gazdaságok száma | |
| Mezőgazdasági növénytermelésünk | |
| A termés mennyisége és értéke | |
| Összehasonlítás | |
| Extenzív és intenzív gazdálkodás | |
| A kisgazdaság helyes berendezése | |
| A gazdálkodás főkellékei | 25 |
| A földbirtok (Tagosítás) | |
| A fölszerelés | |
| A munkaerő | |
| A föld termőerejének megtartása | 26 |
| Rablógazdálkodás | |
| Külső trágya | |
| Istállótrágya | |
| Marhatartás | |
| A gazdaság tőkéje | |
| Külterjes és belterjes gazdálkodás. Váltógazdaság | 29 |
| Kétféle gazdálkodási rendszer | |
| Külterjes gazdálkozás (Ugargazdaság) | |
| Belterjes gazdálkodás (A gazdaság jövedelmezősége) | |
| Váltógazdaság | |
| Vetésforgó | |
| Változatosság a termelésben | |
| Két- és háromnyomásos gazdálkodás | |
| Négyes és hatos vetésforgó | |
| A kisgazda lakóháza és gazdasági épületei | 32 |
| Az épületek elhelyezése | |
| Az épületek anyaga | |
| A lakóház (A kút) | |
| Az istálló | |
| A juh-akol | |
| A sertésól | |
| A magtár | |
| A góré | |
| A gazdaság terjeszkedése | 37 |
| Új földek szerzése | |
| Aki sokat markol, keveset fog | |
| Meggondolatlan birtokvásárlás | |
| Óvatos birtokszerzés | |
| Mezőgazdasági növénytermelés | |
| A természet megismerése | 2 |
| A természet csodái | |
| A természeti jelenségek okai | |
| Az ember harca a természettel | |
| A természettudomány és a mezőgazdaság | |
| Szerves és szervetlen testek | 44 |
| A testek halmazállapota | 45 |
| Szilárd testek | |
| Folyós testek | |
| Gáznemű testek | |
| A háromféle halmazállapot | |
| A halmazállapot változásai | |
| A levegőről | 47 |
| A levegő tért foglal el | |
| A levegő különböző természetű anyagok keveréke | |
| A levegő: oxigénnnek és nitrogénnek a keveréke | |
| Az oxigén és nitrogén: elemek | |
| A levegő áramlása és az időjárás | |
| A meteorológia | |
| A vízről | 50 |
| A víz fontossága | |
| Az ivóvíz | |
| A kút | |
| A víz mint a betegségek terjesztője | |
| A víz alkotó elemei | |
| A levegő: keverék; a víz: vegyület | |
| A párolgás | |
| A harmat és dér | |
| A felhő | |
| Az eső, a hó, a jégeső | |
| A csapadék és mesterséges öntözés | 55 |
| A csapadék fontossága | |
| A csapadék mennyisége | |
| Magyarország csapadéka | |
| A mesterséges öntözés | |
| A szén a természet háztartásában | 57 |
| Minden szerves testben szén van | |
| A kőszén | |
| A növény a szenet a levegőből veszi | |
| A szén elégésekor szénsav keletkezik | |
| Emberek, állatok lélekzésekor is szénsav keletkezik | |
| Miért romlik meg a szoba levegője? | |
| Szerves testek korhadása | |
| A levegő kimeríthetetlen szénkincse | |
| A növények táplálkozása | 61 |
| Miféle táplálóanyagokra van szüksége a növénynek? | |
| A növények alkotó élemei | |
| Honnan veszi a növény a táplálékot? | |
| A nitrogén, a foszfor és a kálium | |
| Hogyan táplálkoznak a növények? | |
| A gyökér munkája: víz és ásványi sók fölvétele | |
| Átszivárgás | |
| A levél munkája: szénfölvétel | |
| A növények szaporodása | 67 |
| Virágos növények | |
| A virág | |
| A porzók | |
| A termő | |
| A beporzás vagy megtermékenyülés | |
| Kétivarú és egyivarú virágok | |
| Egylaki és kétlaki növények | |
| A virágpor megóvása | |
| A mag | |
| A csirázás | |
| A talaj | |
| A hegyeket alkotó ásványok | 73 |
| Mi az ásvány? | |
| A mészkő | |
| A gipsz | |
| Az agyag | |
| A kvarc | |
| A talaj vagy termőföld | 75 |
| A talaj keletkezése | |
| Felső talaj és alsó talaj | |
| A felső talaj keletkezése | |
| Helytálló talaj és vízhordta talaj | |
| Mely ásványokból lett a talaj? | |
| A legalkalmasabb termőföld | |
| A talaj neme | 79 |
| Az agyagtalaj | |
| A homoktalaj | |
| A mésztalaj | |
| A televénytalaj | |
| A vegyes talajnemek | |
| A vályogtalaj | |
| A talaj mívelése | |
| Telkesítés | 82 |
| Mi a telkesítés? | |
| Az állam telkesítő munkája | |
| A talaj víztelenítése | |
| A futóhomok megkötése | |
| Vizenyős területek értékesítése | |
| Rétek feltörése | |
| Erdőírtás | |
| A rónázás | |
| A rigolozás | |
| A szántás | 88 |
| A talajmívelés célja | |
| A jó szántás: többtemelés! | |
| A szántás ideje | |
| Hányszor szántsunk? | |
| A szántás mélysége | |
| A barázda szélesége | |
| Összefoglalás | |
| Az eke | 96 |
| Az eke fejlődése | |
| A jó eke tulajdonságai | |
| A Sack-féle eke | |
| Egyetemes eke | |
| Gőzekék | |
| A borona és a henger | 102 |
| Mire való a boronálás? | |
| A régi faborona | |
| A vasborona | |
| A boronálásról | |
| A rugós-fogas borona és a tárcsás borona | |
| A hengerezésről | |
| Milyen hengert használjunk? | |
| Összefoglalás | |
| A talaj melegsége | 111 |
| A meleg fontossága | |
| A föld átmelegedése | |
| A föld melegének megmaradása | |
| A talaj nedvességének megmaradása | |
| A víz fontossága | |
| Honnan kapja a talaj a vízet? | |
| A talaj nedvességének természetes megmaradása | |
| A hajcsövesség | |
| A talaj nedvességének mesterséges megtartása | |
| A szántás | |
| A boronálás | |
| Kapálás | |
| Gereblyézés | |
| A trágyázás | |
| A trágyáról általában | 118 |
| A talajból kivitt anyagok pótlása | |
| Honann szerezzük a trágyát? | |
| Teljes trágyák és egyoldalú trágyák | |
| A teljes vagy természetes trágyák | |
| Az istállótrágya | |
| Az árnyékszéki trágya | |
| A keveréktrágya | |
| A zöldtrágya | |
| Az egyoldalú vagy mesterséges trágyák | |
| Az istállótrágyáról | 123 |
| Az istállótrágya ismertetése | 124 |
| A különféle istállótrágyák | |
| A szarvasmarhatrágya | |
| A lótrágya | |
| A juhtrágya | |
| A sertéstrágya | |
| A baromfitrágya | |
| Az istállótrágya kezelése | 128 |
| Miért szükséges a gondos kezelés? | |
| Az istállóban | |
| Az istálló berendezése | |
| Az alom | |
| A trágyatelep | |
| Hol legyen a trágyatelep? | |
| Mekkora legyen a telep és milyen alakú? | |
| Hogyan készítsük el a trágyatelepet? | |
| A trágya letaposása, a nitrogén megtartása | |
| A trágyakút | |
| Mekkora legyen a trágyakút? | |
| A trágyalé fölhasználása | |
| A trágya érése | |
| Az istállótrágya fölhasználása | 134 |
| Mennyi trágyát adjunk földünknek? | |
| Termelhet-e a kisgazdaság elegendő trágyát? | |
| A trágya kihordása és leszántása | |
| A zöldtrágya | 138 |
| Mi a zöldtrágyázás? | |
| Hol kell a zöldtrágyázást alkalmazni? | |
| Mely növények használhatók zöldtrágyázásra? | |
| A zöldtrágyázás módjai | |
| A lóhere vagy lucerna leszántása | |
| Közbe- vagy alávetés | |
| Tarlóbavetés | |
| A zöldtrágyanövény mint főnövény | |
| Vetőmagszükséglet | |
| A zöldtrágyához műtrágya is kell | |
| Milyen növényeknek való a zöldtrágya? | |
| Rozstermelés a homokon | |
| A műtrágyákról | |
| A műtrágya szükségessége | 145 |
| A természetes trágya magában véve nem biztosítja a lehető legjobb termést | |
| A növény a legkisebb mennyiségű táplálóanyaghoz alkalmazkodik | |
| Mi a mesterséges trágya? | |
| Hol kell a mesterséges trágyát alkalmazni? | |
| Helyettesítheti-e a műtrágya a természetes trágyát? | |
| A leggyakrabban használt műtrágyák | 147 |
| Nitrogéntartalmú műtrágyák | |
| A csilisalétrom | |
| A kénsavas ammonoiák | |
| A nitrogéntrágyák alkalmazása | |
| Foszfortartalmú trágyák | |
| A szuperfoszfát | |
| A Thomas-salak | |
| A csontliszt | |
| A foszfortrágyák alkalmazása | |
| Kálitartalmú trágyák | |
| Tanácsok a műtrágya használatára | 154 |
| Ne hallgassunk minden szóbeszédre! | |
| Próbálgatni, kísérletezni kell | |
| A műtrágyázás haszna | |
| A szövetkezés haszna | |
| A vetés | |
| A vetőmag | 158 |
| A vetőmag megválasztása | |
| Terményeink nemesítése | |
| A vetőmag elkészítése | |
| Rostálás | |
| Pácolás vagy csávázás | |
| Áztatás | |
| A vetés | 163 |
| A szórvavetés | |
| A sorbavetés | |
| A vetőgép | |
| Miért nem használnak a kisgazdák vetőgépet? | |
| Milyen mélyre vessünk? | |
| A vetés ideje | |
| A vetés gondozása | |
| A palántázás | |
| A termények betakarítása és értékesítése | |
| Az aratás és behordás | 170 |
| A gabona érése | |
| Az aratás | |
| Milyen aratógépet használjon a kisgazda? | |
| A gabonafélék behordása | |
| A takarmánynövények betakarítása és eltartása | |
| Kaszálás | |
| Szárítás | |
| A fűkaszálógép | |
| Zöldtakarmányfélék savanyítása | |
| A gabona cséplése, tisztítása és értékesítése | 176 |
| Csépeljünk minél előbb! | |
| A kézi cséplőgép | |
| A tisztítóműves, járgányos cséplőgép | |
| A második tisztítóműves cséplőgépek | |
| Erőgépek a cséplőgép hajtására | |
| A gabona tisztítása | |
| A gabona eltartása és értékesítése | |
| Tisztítás, eltartás | |
| Az eladás ideje | |
| Az eladás módja | |
| A szövetkezeti árúraktár | |
| Gabonanövényeink termelése | |
| Általános tudnivalók gabonatermelésünkről | 185 |
| Mennyi gabonát termel Magyarország | |
| Gabona- és lisztkivitelünk | |
| A búza | 188 |
| Milyne búzát vessen a kisgazda? | |
| Milyen talajt szeret a búza? | |
| A búza előző veteménye | |
| Vetés és ápolás | |
| Az aratás ideje | |
| A termés mennyisége | |
| A rozs | 191 |
| Milyen rozsot vessünk? | |
| Milyen talajt szeret a rozs? | |
| A rozs előző veteménye | |
| Zöldtrágya | |
| Vetés | |
| Aratás | |
| A tavaszi rozs | |
| A kétszeres | |
| Az árpa | 195 |
| Az őszi árpa termelése | |
| A tavaszi árpa termelése | |
| Előző vetemény | |
| Vetés, aratás, termés | |
| A zab | 197 |
| A zab fajtái | |
| Talaj és mívelés | |
| Vetés és gondozás | |
| Aratás, termés | |
| A köles és a pohánka | 199 |
| Kapásnövényeink termelése | |
| Általános tudnivaló kapásnövényeinkről | 203 |
| A tengeri | 205 |
| Fajtái | |
| Talaj, szántás, trágyázás | |
| Vetés | |
| Gondozás | |
| Kell-e a tengerit töltögetni? | |
| Kapálás géppel | |
| Morzsolás | |
| A burgonya | 209 |
| Fajtái | |
| Talaj, trágyázás | |
| Vetés, ápolás | |
| Aratás, eltartás | |
| A csicsóka | |
| Egyéb kapásnövényeink | 212 |
| A cirok | |
| A takarmányrépa | |
| A cukorrépa | |
| A munkarépa | |
| A tarlórépa | |
| A hüvelyesek és a szálas takarmánynövények | |
| A hüvelyesek | 216 |
| Gazdasági jelentőségük | |
| A bab | |
| A borsó | |
| A lencse | |
| A rét és a legelő | 218 |
| Gazdasági fontosságuk | |
| Mesterséges rét és legelő | |
| A rét és a legelő gondozása | |
| Kaszálás, szénakészítés | |
| Kora tavasszal ne legeltessünk! | |
| A tarlólegelő | |
| A szántóföldön termelt szálas takarmánynövények | 221 |
| A lucerna | |
| Vetés | |
| A vetés ideje | |
| Védőnövény | |
| Ápolás, arankaírtás | |
| Kaszálás, eltartás | |
| Magtermelés | |
| A lóhere | |
| Egyéb szálas takarmányok | |
| A baltacim | |
| A csalamádé | |
| A zabos bükköny | |
| Az őszi keverék | |
| A mohar | |
| Az olajos magvúak, a kereskedelmi és ipari növények | |
| Az olajos magvú növények | 230 |
| Fontosságuk | |
| Az olajos magvúak termelése hazánkban | |
| A repce | |
| Fajtái | |
| Talaja és előző növényei | |
| Talajelőkészités, vetés, ápolás | |
| Aratás, betakarítás | |
| A napraforgó | |
| A mák | |
| A kereskedelmi és ipari növények | 233 |
| Közgazdasági fontosságuk | |
| A dohány | |
| A kender | |
| A len | |
| A komló | |
| A gyógyszer- és fűszernövények | |
| Miért termeljen a kisgazda gyógyszernövényeket? | 240 |
| A leginkább ajánlható gyógyszernövények | 241 |
| A majoranna-fű | |
| A borsmenta | |
| Az orvosi zsálya | |
| A méhfű vagy citromfű | |
| A festőmályva | |
| Az ökörfarkkóró | |
| A fehérmályva vagy ziliz | |
| Az édesánizs vagy édeskömény | |
| A kömény | |
| Gazdasági növényeink betegségei, növényi és állati ellenségei | |
| A növénybetegségekről | 250 |
| Növényi ellenségek | 252 |
| A gyomok | |
| A gyomok írtása | |
| Az acat pusztítása | |
| A tarack írtása | |
| Az élősködő növények | |
| Az aranka | |
| A zádor | |
| A gombák | |
| Állati ellenségek | 256 |
| Káros rovarok | |
| A hesszeni légy | |
| A vetési bagolypille | |
| A búzabagolypille | |
| A csíkos hátú búzalégy | |
| A drótféreg | |
| A gabona futrinka | |
| Védekezés a kártevő rovarok ellen | |
| Állattenyésztés | |
| Általános tudnivalók az állattenyésztésről | |
| Az állattenyésztés fontossága | 263 |
| Milyen állatokat tartsunk? | 264 |
| A gazdasági állatok táplálása | 266 |
| Legeltetés | |
| Takarmányok | |
| A takarmányok vegyítése | |
| Szecskázás és darálás | |
| A tengeriszár mint takarmány | |
| Répavágógép | |
| A darálógép | |
| Mennyi legyen a takarmány | |
| Házi állataink gondozása | 273 |
| Az egészséges állat gondozása | |
| A beteg állat gondozása | |
| A betegség jelei | |
| Elkülönítés | |
| Gyógyító szerek | |
| Első segítség és gyógyítás | |
| Sebek kezelése | |
| A vérzés csillapítása | |
| A csonttörés kezelése | |
| Ficamodás | |
| A kólika | |
| A fölfuvódás | |
| Segítés az ellésnél | |
| A ragadós betegségek | |
| Mit mond az állategészségügyi törvény? | |
| A szarvasmarha | |
| A szarvasmarha testi tulajdonságai | 290 |
| A fej | |
| A nyak | |
| A törzs | |
| A tőgy | |
| A lábak | |
| A szarvasmarha fajtái | 293 |
| A szarvasmarha takarmányozása | 295 |
| Mennyi takarmány kell a szarvasmarhának? | |
| A tehenek érdem szerint való abrakolása | |
| Az ökrök takarmánya | |
| Hányszor etessünk naponként | |
| Sorrend | |
| Itatás | |
| Pontosság! | |
| A borjúnevelés | 297 |
| A vemhes tehén gondozása | |
| Szoptatás és itatás | |
| A borjú elválasztása | |
| Az elválasztott borjú gondozása | |
| Tejgazdaság | |
| A tej | 300 |
| A tejgazdaság fontossága | |
| Hogyan képződik a tej | |
| Milyen a friss tej? | |
| A tej vegyi összetétele | |
| Mitől függ a tej minősége és mennyisége? | |
| A fejés | 303 |
| Hányszor kell napjában fejni? | |
| Előkészületek a fejéshez | |
| A fejés | |
| A tej kezelése és értékesítése | 304 |
| A szűrés | |
| A hűtés | |
| A friss tej értékesítése | |
| Vajkészítés | |
| Hogyan értékesül a tej vaj alakjában? | |
| A sajtkészítés | |
| A tejszövetkezet | 309 |
| A tej romlása | 311 |
| A tej hamisítása | 312 |
| A ló | |
| A ló testalkata | 314 |
| A szem | |
| A láb | |
| A fogazat | |
| A ló fajtái | 317 |
| A ló gondozása | 319 |
| Tisztogatás és a pata ápolása | |
| Takarmányozás | |
| Óvatosság az úton | |
| A csikónevelés | 321 |
| A kanca gondozása | |
| A csikó takarmányozása | |
| A sertés | |
| A szegény ember háziállatja | 324 |
| A hazai fajták | |
| Az angol fajták | |
| A sertés fölnevelése | 327 |
| A sertés takarmányozása és hízlalása | 328 |
| Legeltetés | |
| Makkoltatás | |
| Otthoni takarmányozás | |
| Hízlalás | |
| A sertés betegségei | 330 |
| Az orbánc | |
| A himlő | |
| A sertésvész | |
| A juh | |
| A juh fajtái és haszna | 333 |
| A juh tenyésztése | 335 |
| A kisgazda juhtartása | |
| A tenyészállatok | |
| A bárány fölnevelése | |
| A juh gondozása | |
| A juh hizlalása | |
| A sajtkészítés | |
| A gyapjunyirás | |
| Gyümölcstermelés és szőlőmívelés | |
| A gyümölcsfák fajtái, szaporítása és nemesítése | |
| A gyümölcstermelés haszna | 343 |
| A gyümölcs-fajták | 346 |
| A gyümölcsfák szaporítása | 352 |
| Magról szaporítás | |
| A mag gyüjtése és eltartása | |
| A magiskola | |
| A magvetés | |
| A csemeték gondozása | |
| Dugványozás | |
| Bujtatás | |
| Gyökérsarjakról és tőelosztással való szaporítás | |
| A gyümölcsfák nemesítése | 357 |
| A faiskola | |
| Az oltóvessző és a szem | |
| A párosítás | |
| A szemzés | |
| Az oltóviasz | |
| A nemesített gyümölcsfák gondozása | |
| A fák gondozása kiültetésükig | 365 |
| Az első gondozás | |
| A törzs nevelése | |
| A korona nevelése | |
| Alakító metszés | |
| A fa kiszedése és az elültetésig való eltartása | |
| A fák kiültetése | |
| A gyümölcsös földjének előkészítése | |
| Mekkora hely kell a gyümölcsfáknak? | |
| A csemete elkészítése az ültetésre | |
| Az ültetés ideje | |
| A csemet elültetése | |
| A gyümölcsfák állandó gondozása | 371 |
| Trágyázás | |
| A korona metszése | |
| A korona ritkítása és termőre metszése | |
| A beteg ágak eltávolítása | |
| A törzs ápolása | |
| A fa ifjítása | |
| Átoltás | |
| A fa terméketlensége | |
| A gyümölcsfa betegségei | 379 |
| A gyümölcsfa ellenségei | 381 |
| A gyümölcskertészet egyéb tudnivalói | |
| A gyümölcs értékesítése | 385 |
| A gyümölcs szedése | |
| A friss gyümölcs eltartása | |
| A gyümölcs eltartása | |
| A gyümölcs eladása | |
| A gyümölcs aszalása | |
| Milyen gyümölcsöt aszaljunk? | |
| Az aszalás különféle módjai | |
| A Ryder-féle aszaló | |
| A szilvaaszalás | |
| Cazenille-féle aszalógép | |
| A gyümölcsbor | |
| Gazdasági fák és cserjék | 392 |
| Az eperfa | |
| Az akácfa | |
| A fűzfa | |
| Fűztermelés | |
| Eleven kerítés | |
| Fonott kerítés | |
| A szőlő telepítése, mívelése, a bor készítése és kezelése | |
| A szőlőtermelés fontossága | 396 |
| Új szőlő telepítése | 398 |
| Milyen éghajlatot és földet kíván a szőlő? | |
| A szőlő fajtái | |
| A talaj megvizsgálása | |
| A szőlő földjének elkészítése | |
| Anyatelep és oltványiskola | |
| A szőlő ültetése | |
| Az ültetvény első évi gondozása | |
| Az ültetvény további gondozása | |
| Bujtás és döntés | |
| A szőlő oltása | 403 |
| Helyben és kézben való oltás | |
| Fásoltás | |
| Gyökérhasítékoltás | |
| Vesszőhasítékoltás | |
| Párosítás | |
| Mohás hajtatás | |
| Zöldoltás | |
| Baranyai zöldékoltás | |
| A szőlőoltvány gondozása | |
| A szőlő évi rendes munkái | 408 |
| A szőlő ellenségei | 410 |
| A fillokszera | |
| A peronoszpora | |
| Bordói lé | |
| Perocid | |
| A lisztharmat | |
| A pajor | |
| A szőlőmoly | |
| Az 1896. évi V. törvénycikk | 415 |
| A borgazdaság fölszerelése | 416 |
| A pince és a présház | |
| A hordók kezelése | |
| Tisztaság | |
| A szüret | 419 |
| A szőlő szedése és válogatása | |
| A sajtolás | |
| A must alkotórészei | |
| A mustmérő | |
| A must mesterséges cukrozása | |
| A különféle borok | 421 |
| A fehérbor | |
| A sillerbor | |
| A vörösbor | |
| Az aszúbor | |
| A szamorodni | |
| Az ürmös | |
| A must és a bor kezelése | 423 |
| Zajos és csöndes erjedés | |
| Nyilt és zárt erjedés | |
| A bor feltöltögetése | |
| A bor lefejtése | |
| Az óbor kezelése | |
| Derítés | |
| Konyhakertészet és baromfitenyésztés | |
| A konyhakert mívelése | |
| A konyhakert haszna és gyönyörűsége | 431 |
| A konyhakert mívelése | 433 |
| A kert földje | |
| Kerítés | |
| Utak | |
| Rigolozás, ásás, trágyázás | |
| Öntözés | |
| Kapálás, gyomlálás, egyezés | |
| A vetésforgó. A föld kihasználása | 435 |
| A hármas váltórendszer és forgója | |
| Többféle vetemény egy ágyban | |
| Példák a talaj jó kihasználására | |
| A vetés és palántálás | 438 |
| A vetőmag | |
| A vetés módja | |
| A melegágy | |
| A melegágyi vetés | |
| A konyhakerti növények termelése | |
| Káposztafélék | 443 |
| A fejeskáposzta | |
| Az olaszkel | |
| Más kelfajták | |
| A virágkel vagy karfiol | |
| A kalarábé | |
| Gyökérfélék | 447 |
| A perezselyem | |
| A cékla | |
| A retek | |
| A zeller | |
| A torma | |
| Kobakfélék | 450 |
| Az ugorka | |
| A tök | |
| A görögdinnye | |
| A sárgadinnye | |
| Hüvelyesek | 454 |
| A labodafélék | 456 |
| A salátafélék | 456 |
| Hagymafélék | 457 |
| Fűszernövények | 459 |
| Egyéb konyhakerti növények | 460 |
| A paradicsom | |
| A szamóca | |
| Gyümölcscserjék | |
| Baromfitenyésztés | |
| A baromfitenyésztés fontossága | 464 |
| A baromfiudvar és a baromfiól | 465 |
| A tyúk | 467 |
| Fajtái | |
| Magyar tyúk | |
| Erdélyi tyúk | |
| Orpington | |
| Langsán | |
| Plimut | |
| Költése | |
| A csirke gondozása | |
| A tyúk gondozása | |
| A lúd | 475 |
| Fajtái | |
| Magyar lúd | |
| Emdeni lúd | |
| Költése | |
| A liba gondozása | |
| A lúd gondozása | |
| A kacsa | 478 |
| Fajtái | |
| Költése | |
| Gondozása | |
| A pulyka | 479 |
| Fajtái | |
| Költése | |
| Gondozása | |
| A baromfi hízlalása | 482 |
| Méhészet | |
| A méhészet fontossága | 485 |
| A méh | 486 |
| A méhcsalád | |
| A méh fajtái | |
| A méh szaporodása | |
| A rajzás | |
| A mézgyüjtés | 489 |
| A méh ellenségei és betegségei | 490 |
| A méhes és a kaptár | 491 |
| A méhész évi munkája | 492 |
| A selyemhernyótenyésztésről | 496 |
| A könyv tartalma | 499 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.