1.034.171

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Rozsnyói Kalendárium 1997

Szerkesztő
Fotózta

Kiadó: Csemadok Alapszervezete
Kiadás helye: Rozsnyó
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 146 oldal
Sorozatcím: Rozsnyói Kalendárium
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN: 80-967633-6-9
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal, illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Egy év után újra jelentkezünk a Rozsnyói Kalendáriummal. Az 1997-ik évre szánjuk s hízunk benne, hogy otthonaikban haszonnal forgatják majd, s olyat találnak benne, ami felkelti érdeklődésüket és... Tovább

Előszó

Egy év után újra jelentkezünk a Rozsnyói Kalendáriummal. Az 1997-ik évre szánjuk s hízunk benne, hogy otthonaikban haszonnal forgatják majd, s olyat találnak benne, ami felkelti érdeklődésüket és szolgálja szellemi gyarapodásukat.
Az 1996-os kalendárium nagy örömömre, s úgy gondolom, valamennyi munkatársam és támogatóink megelégedésére jó visszhangra talált mint Rozsnyón és környékén, mint a távolabbi vidékeken és ott ahová eljutott, a határokon túl is. Megtisztelő volt számomra, hogy a Rozsnyói Kalendárium 1996 összeállításáért Mátyus István, Rozsnyó város polgármestere Polgármesteri Díjjal tüntetett ki. Ez az elismerés meg a körülöttem élő emberektől és a szakemberektől is hallott dicséret és biztatás is segített abban, hogy hozzáfogjak a kalendárium új kötetének a létrehozásához.
A Rozsnyói Kalendárium 1997 olyan korban jelenik meg, amikor ebben az országban ismét egy totalitárius hatalom van kialakulóban, ami egyre nagyobb súllyal nehezedik a szabad, független alkotókra, de az egész társadalomra is. S olyan időben jelentkezünk, amikor a hatalom arroganciájának egyik megnyilatkozásaként naponta éljük meg Szlovákia szerte az állampolitikai szintre emelt magyar ellenséget. Ilyenkor még inkább fontos, hogy szellemi alkotások s ezen belül írásbeliségek lássanak napvilágot. Hogy ezek létrehozója őszintén kimondott, leírt szóval is tiltakozzon az önkény ellen. De egyben biztasson, bátorítson, s - ha lehet - erősítse azt a hitet, hogy van még helye az értelmes cselekvésnek és alkotásnak.
Az emberi szeretet és türelem legyen ott minden olvasónk lelkében az 1997-ik évben. S álljon itt a tavaly is leírt szép mondásunk, mellyel a magam, a segítőim és valamennyi kedves támogatónk nevében kívánom az Új Esztendőre, hogy egy magára adó nép önbecsülésével élhessünk. Belső tartásunkat emberi tisztességünk, magyarságtudatunk egyaránt adja. Szólni tudjunk mindazokért, akiket a világon valahol emberi méltóságukban aláznak meg. Tegyünk azokért, akik egy nyelven szólnak velünk „ emberül" vagy magyarul.
Jókedvünkhöz bort, megélhetésünkhöz búzát, létünkhöz békességet kívánok. Vissza
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Rozsnyói Kalendárium 1997 Rozsnyói Kalendárium 1997
Állapot:
980 ,-Ft
5 pont kapható
Kosárba
konyv