1.035.157

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Haza a magasból - Vas megye

Fatherland from the Heights/Heimat aus der Luft - Vas County/Komitat Vas - Németh József légifotói/Aerial photos by József Németh/Die Luftaufnahmen von József Németh

Szerző
Fordító
Fotózta

Kiadó: B.K.L. Kiadó
Kiadás helye: Szombathely
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 112 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Angol   Német  
Méret: 28 cm x 21 cm
ISBN: 978-963-7334-25-2
Megjegyzés: Színes fotókkal gazdagon illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Haza a magasból - Vas megye címet viseli ez a kötet, amely Németh József légifotóin keresztül mutatja be szeretett szűkebb pátriánkat, Vas megyét.
Ha kirándulni, utazni indulunk barátainkkal vagy... Tovább

Előszó

Haza a magasból - Vas megye címet viseli ez a kötet, amely Németh József légifotóin keresztül mutatja be szeretett szűkebb pátriánkat, Vas megyét.
Ha kirándulni, utazni indulunk barátainkkal vagy családunkkal, többféle nézőpontból szemlélhetjük a tájat. A gyalogtúrázó érezheti a természet minden rezdülését, cipőjének talpa felkavarja az ösvények porát, koptathat római köveket, közelről lesheti a patakok halait, az erdők állatait, a mezők virágait, a fák és a bokrok madarait.
Az autós csak gyorsan elsuhanó tájakat és falvakat észlel. A kerékpáros majdnem ugyanazt érzékeli, amit a gyalogtúrázó, csak jobb szemszögből. A kirándulók közül a lovas lát a legmesszebbre és a legtöbbet, hisz lóhátról még jobban kinyílik a horizont.
Keveseknek adatik meg, hogy néhány tíz- vagy százméteres magasságból "járják be" szülőföldjüket. Kiváltság a levegő urainak, a madaraknak a szemszögéből szemlélni a rendezett vetéseket, a virágzó mezőket és gyümölcsfaültetvényeket, a legelésző állatokat, a gőzölgő, kanyargó vizeket, a fegyelmezetten dolgozó embereket és otthonaik pirosló cseréptetejét, a büszkén égbekiáltó templomtornyokat, a gondozott temetőket, a kitárulkozó városokat és a szerényen meghúzódó falvakat a tavasz és a nyár, az ősz és a tél színeivel.
Németh József könyvének lapozgatása közben egy kis időre mi is önfeledten a táj, a városok, a falvak és a szerek fölé emelkedhetünk, élvezve a fölülről látás kiváltságát. És kedvet kapunk ahhoz is, hogy mindezt újból és újra, egyedül vagy csoportosan a földön is végiglátogassuk. Vissza

Ambrus Lajos

Ambrus Lajos műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Ambrus Lajos könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv