819.511

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Amerigo Tot

szobrászművész kiállítása a Magyar Népköztársaság művészeti alapjának kiállítótermében/1982. március 18.-április 18.

Szerző
Szerkesztő
Fotózta

Kiadó: Vigadó Galéria
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 16 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 22 cm x 21 cm
ISBN:
Megjegyzés: Feket-fehér fotókkal.

Fülszöveg

Americo Tot úgy toppant be a magyar művészeti közéletbe, mint a mesebeli hős. Több évtizedes távollét után az érdeklődés megkülönböztetett figyelemmel kísérte személyét és műveit, a közönség hallgatta és formálta az élettörténet sztoriját, művészetét pedig azonosította a Csurgói Madonnával. Még ma sem dönthető el pontosan, mi gyakorol szélesebb körben nagyobb vonzerőt: az élet-legenda, vagy az egyre ismertebbé vált életmű.
A haladó gondolkodású, az élete során mindig az emberért, az emberiségért szót emelő világhírű művészt a fasizmus kényszerítette világjárásra. De mindig megmaradt magyarnak, e maroknyi ország hírét hirdetve kontinensünkön s azon túl. Az elsők között vállalt védnökséget a Budapesti Tavaszi Fesztivál megrendezésében, vallva, hogy a kultúra, az idegenforgalom a legigazibb módon szolgálja a különböző népek közvetlen kapcsolatainak kialakítását, hazánk, csodálatosan szép fővárosunk megismertetését a világgal.
Az Idegenforgalmi Propaganda és Kiadó Vállalat... Tovább

Amerigo Tot

Amerigo Tot műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Amerigo Tot könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Amerigo Tot Amerigo Tot
Állapot:
580 Ft
290 ,-Ft 50
2 pont kapható
Kosárba