kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Fűzött keménykötés |
| Oldalszám: | 254 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 19 cm x 13 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkkal. |
| Előszó | 3 |
| A fagylalt rövid története | 5 |
| A fagylalt táplálkozástani jelentősége | 5 |
| A fagylalt vendéglátóipari jelentősége | 8 |
| A fagylalt fogalma | 9 |
| A fagylaltkészítés nyers- és járulékos anyagai | 11 |
| A fagylaltkészítés nyersanyagai | 12 |
| Folyékony nyersanyagok | 12 |
| Szilárd nyersanyagok | 23 |
| A fagylaltkészítés járulékos anyagai | 27 |
| A fagylalt készítése | 45 |
| A felhasználásra kerülő anyagok előkészítése | 46 |
| Folyékony nyersanyagok előkészítése | 46 |
| Szilárd nyersanyagok előkészítése | 50 |
| Járulékos anyagok előkészítése | 51 |
| A fagylaltkeverék elkészítése | 56 |
| A fagylaltkeverék szűrése | 60 |
| A fagylaltkeverék egyneműsítése | 60 |
| A fagylaltkeverék lehűtése | 61 |
| A fagylaltkeverék fagyasztása | 65 |
| A fagylalt anyagnormájának (összetételének) megtervezése | 70 |
| A fagylaltgyártás fejlesztésének alapelvei | 78 |
| A fagylaltkészítés előkészítő műveletei során használatos aprítógépek | 88 |
| A fagylaltkeverék összeállításához, elkészítéséhez szükséges gépek, berendezések, felszerelések | 93 |
| A fagylaltkeverék szűréséhez, homogenizáláshoz, elő- és utóhűtéséhez szükséges gépek és berendezések | 100 |
| A fagylaltüzemek tervezési irányelvei | 100 |
| Az egyes helyiségekre vonatkozó előírások | 105 |
| A fagylaltüzemek létesítésének néhány elvi kérdéséről | 113 |
| Fagylaltfajták | 128 |
| Egyszerű fagylaltok | 146 |
| Stabilizáló (állományjavító) anyagokkal készített fagylaltok | 146 |
| Stabilizáló anyagokkal készített (hűtött vagy mélyhűtött) habfélék | 160 |
| Parfék | 165 |
| Különleges fagylaltok | 170 |
| Fagylaltokhoz való sütemények | 180 |
| A fagylaltkeverék és fagylalt szállítása, tárolása, minta vétele | 185 |
| A fagylalt minőségének érzékszervi és műszeres ellenőrzése | 189 |
| A fagylalt értékesítése | 193 |
| A fagylalt értékesítéséhez szükséges gépek és berendezések kezelése, karbantartása és javítása, idényre való előkészítése | 209 |
| Az értékesítő helyek tisztasági-egészségügyi előírásai | 226 |
| Poharas fagylaltok készítése | 218 |
| A fagylalttermelés és értékesítés egyes üzemgazdasági kérdései | 224 |
| A termelés és értékesítés összhangja | 224 |
| A gazdaságossági számítás alapja | 230 |
| Munkavédelmi előírások | 236 |
| A fagylalt előállítására, értékesítésére vonatkozó rendeletek, utasítások | 241 |
| A fagylaltkészítés és értékesítés távlati fejlesztési lehetőségei | 242 |
| Felhasznált szakirodalom | 245 |
| Betűrendes tárgymutató | 247 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.