kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Falukönyv-Ciceró Kiadó, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 69 oldal |
| Sorozatcím: | Falu-kertész |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 21 cm x 16 cm |
| ISBN: | 963-539-169-2 |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal, színes fotókkal illusztrálva. |
| Kedves olvasó és kertbarát | 9 |
| Az első, hogy munkánk termékeny talajjal találkozzon | 10 |
| A biokertész nagy próbája: a gyökérrel szaporodó gyomok | 10 |
| Tűrjük el a trágya szagát | 10 |
| A vetőágy talaja - vagy mi köze a vakondnak a palántadőléshez? | 11 |
| Őrizzük meg a szerves trágya energiatartalmát | 11 |
| A durva szarudarabokat rostáljuk ki | 11 |
| Méregpróba: a fejes saláta mint talajjelző növény | 12 |
| Hatóanyag az öntözőkannából: fejtrágya a nagy fejlődési erélyű növények számára | 13 |
| Használjuk ki a természetes energiaforrásokat: a bokorbab gyökereit hagyjuk a talajban | 13 |
| Növekedni és fejlődni hagyni: hogyan bánt nagyapánk a növényekkel? | 14 |
| Az uborkavetés "meghajtása" | 15 |
| Hogyan nyerhetünk sok uborkát? | 15 |
| Optimális klíma uborka számára | 15 |
| Hogyan tehetjük élvezhetővé a keserű uborkát? | 16 |
| A kabakosok kordába tartása | 16 |
| A zeller szereti a sót | 16 |
| Mielőtt elmúlik a feketegyökér zamata | 16 |
| Ami közös a dinnyében és az uborkában | 19 |
| Nyújtsuk meg a retekszüretet | 19 |
| A bab szereti a meleget | 19 |
| Burgonyavédelem | 19 |
| A karalábészüret megnyújtása | 19 |
| Csak a legjobb szamócát! | 20 |
| A karfiol fázós növény | 20 |
| Kényszerérett a karfiol? "Fejezzük le", és a fej tovább nő! | 20 |
| Hogyan fedezzük téli petrezselyemszükségletünket? | 20 |
| A lóbab fellélegezhet, ha visszacsípjük - a tetvek eltűnnek | 21 |
| Enyhe klímán a saláta kint marad | 21 |
| Bab: szálkás vagy szálkátlan fajtát? | 21 |
| Konyhai tanácsok | 21 |
| Ha a saláta magszárat hoz | 21 |
| A bimbóskel szereti a pontos lefejezést | 22 |
| Póréhagyma | 23 |
| Hogyan változtassuk a hagymaszagot rózsaillattá? | 23 |
| Kérdéses a kukorica érése? Bontsuk le a töltögetést | 23 |
| A cserép földjének nedvességtartalmáról a hangpróba tájékoztatást ad | 24 |
| Csak aki ismeri, az értékeli: tavaszi saláta a gyermekláncfűből | 24 |
| Rekordnagyságú hagymák | 24 |
| Hogyan juthat még hamarabb újkrumplihoz, aki nem tud várni? | 25 |
| Kevés a vetőgumó - mégis nagy termést akarunk? Íme a megoldás! | 25 |
| A túl halvány rózsák színének élénkítése | 26 |
| Az ideális dughagyma | 26 |
| Ezek a kávéélvezők! A metélőhagyma is közéjük tartozik | 26 |
| Megelőzés, védelem, kezelés: munkában a tapasztalt növényorvos | 27 |
| Vége a bolhacirkusznak! Árnyékolás a földibolhák ellen | 27 |
| Földibolha-profilaxia | 27 |
| Fogódeszka a földibolháknak | 27 |
| Földibolhákról - még egyszer | 28 |
| Takácsatkák a szobai azáleán: a hősokk elpusztítja a rendzavarókat | 28 |
| A télikert nem állatkert | 28 |
| Nem kell a nyulakat hajkurászni | 29 |
| Drótférgek csapdázása | 29 |
| Hagymalény ellen szénport! | 30 |
| A korpa vonzza a csigákat - ezt jó tudni | 30 |
| Aki a lótücsöknek vermet ás | 30 |
| A fémlemez megvéd a lútücsöktől | 32 |
| A melegágyban sem kívánatos vendég | 32 |
| Hangyastop: szagok és csapdák | 32 |
| Gyertyával az éjszakai fagyok ellen | 32 |
| Az éjszakai fagyot a gyep előre jelzi | 33 |
| Esőre utaló jelek | 33 |
| Tollas barátaink a veteményeskertben | 33 |
| A fennragadt spárgalégy | 33 |
| Átverjük a káposztalepkét | 34 |
| Óvjuk a fürkészdarazsak petéit | 34 |
| Hogyan vehetjük el a mezei egér étvágyát? | 34 |
| A fák ajándékai; gyümölcsfajták, telepítés és ápolás a régi szép időkben | 39 |
| Telepítés: a tavaszi is lehet előnyös | 39 |
| A metszésben a mottó: erősebb hajtást vagy több termést akarunk? | 39 |
| Faápolás: az agyagból jövő életerő | 39 |
| Már megint nincs termés a fán? | 40 |
| A szüret és az érés beosztása | 42 |
| Nagyobb szemű és édesebb lesz az egres | 42 |
| A késlekedés megmentheti a virágokat | 42 |
| A fagyógyász tanácsa a mézgafolyásra | 42 |
| Kártevők haszna és egy kis védekezés | 43 |
| Szilvadarázsnak ágrázás | 43 |
| El a vértetvekkel! | 44 |
| Levéldarázs ellen szappan | 45 |
| Aki tyúkokat tart, vesse be őket a cseresznyelégy ellen | 45 |
| Nagyapáink legkedveltebb alma- és körtefajtái | 45 |
| Munkánk gyümölcse: a helyes betakarításról és tárolásról | 47 |
| A kelkáposzta nem is annyira fagyérzékeny | 47 |
| Természetes védelem a rothadás ellen | 47 |
| Hogy sokáig örülhessünk a szép, érett és jóízű paradicsomnak | 48 |
| Feketegyökér szedése csak kesztyűs kézzel | 48 |
| Tartósítófólia? A szilva enélkül is megmarad | 49 |
| A burgonyatárolásról | 49 |
| Vigyázzunk a gyümölcs tárolásakor: az érés befolyásolható! | 50 |
| Alkalmas-e a pince gyümölcstárolásra? | 50 |
| Gyümölcstárolás - kicsit misztikusan | 51 |
| Gyümölcs faládákban | 51 |
| Extra tippek: elődeink mindennapi bölcsességei a kertészetről | 52 |
| Palackkert - különleges és érdekes ajándék | 52 |
| Konzerváljuk a gyékénybuzogányt | 52 |
| Színes, illatos potpourri | 53 |
| Ésszerű rabarbarahajtás | 53 |
| Faedények előkezelése | 54 |
| Húsvétra sok szép tojás | 54 |
| Változatos ágyásszegélyek | 54 |
| Segédeszközök a vetéshez | 57 |
| Rovarcsípések | 58 |
| A virágok késve kerültek a vázába? | 58 |
| Hogyan tartsuk frissen a vágott virágot? | 58 |
| Tanács borsótermesztőknek | 58 |
| Vesszőseprű permetezőgép helyett? | 59 |
| Kerti berendezések karbantartása | 59 |
| Természetes barométer | 59 |
| A természet naptára | 60 |
| Tavasz | 60 |
| Nyár | 62 |
| Ősz | 62 |
| Jeles napok az év folyamán | 63 |
| Január | 64 |
| Február | 64 |
| Március | 64 |
| Április | 64 |
| Május | 64 |
| Június | 65 |
| Július | 65 |
| Augusztus | 65 |
| Szeptember | 65 |
| Október | 65 |
| November | 66 |
| December | 67 |
| Függelék | 67 |
| Hol végeznek talajanalízist? | 67 |
| Tárgymutató | 68 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.