A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

Sopron Károly-magaslati kilátó

Szerző
Szerkesztő
Fotózta

Kiadó: Soproni Erdőkért Környezetkultúra Alapítvány-Soproni Városszépítő Egyesület
Kiadás helye: Sopron
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 28 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN: 978-963-06-5112-7
Megjegyzés: Színes fotókkal. Angol és német nyelvű összefoglalóval.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A kedves látogató egy igen értékes, alapos ismertetőt tart a kezében. A Soproni Városszépítő Egyesület kilátóját, annak történetét ismerheti meg és segítséget kap a Károly-magaslati kilátó... Tovább

Előszó

A kedves látogató egy igen értékes, alapos ismertetőt tart a kezében. A Soproni Városszépítő Egyesület kilátóját, annak történetét ismerheti meg és segítséget kap a Károly-magaslati kilátó helyiségeiben elhelyezett kiállítások anyagának megismeréséhez. A kiállítást a Városszépítő Egyesület és a Soproni Erdőkért Környezetkultúra Alapítvány közösen gondozza.
A füzettel az volt a célunk, hogy ifjú és idősebb látogatónk, ha ide felér, az eléje táruló egyedülálló látványon kívül maradandó ismereteket vigyen magával. Szeretnénk felhívni a figyelmet mindazokra a szellemi értékekre, amelyek ápolása és továbbadása mulaszthatatlan kötelességünk. Ezt várja tőlünk az 1869-ben alapított Városszépítő Egyesület, amelynek nevében köszönthetem Önöket.
Egyesületünk az eredeti célkitűzéseknek kíván - a folyton változó körülményekhez igazodva - eleget tenni.
„Sopron város szépítése, a város szeretetének ápolása, a városfejlesztő erők összefogása, a tenni akarók és tudók számára lehetőségek biztosítása." Ezen célok megvalósításához összefogja a város igényes megjelenítését szorgalmazó soproniakat mind az épített, mind a természeti környezet értékeinek ápolásában. E munkában számítunk mindazokra, akik segíteni kívánják ezen nemes célok megvalósítását, közvetlenül innen Sopronból vagy bárhonnan az országból, de az országhatáron túlról is. Az Egyesület bábáskodik a negyedévente megjelenő, immár 61. évfolyamába lépett, országosan elismert helytörténeti folyóirat, a Soproni Szemle kiadása körül.
Büszkék vagyunk arra, hogy az 1935-ben épített Károly-magaslati kilátó ismét tulajdonunkba került, és a széles látogatókör számára rendelkezésre bocsáthatjuk. Tetejéről felejthetetlen kép tárul elénk: Sopron gyönyörű városa, a Világörökséghez tartozó Fertő tó, az Alpok keleti vonulata, északkelet felé pedig a Páneurópai Piknik, az 1989-es határnyitás helyszíne.
A kézben tartott füzet segítségével szeretnénk elérni, hogy a látottakon kívül a hely szellemiségének egy darabját is vigyék magukkal. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv