A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

II. János Pál arcképe

Szerző
Fordító
Róla szól

Kiadó: Szent István Társulat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 157 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 20 cm x 12 cm
ISBN: 963-360-608-x
Értesítőt kérek a kiadóról

Fülszöveg

1978. október 16-án délután a Szixtuszi-kápolna kéményéből fölemelkedő fehér füst új pápa megválasztását hirdette. Mintha ágyú füstje szállt volna a kék ég felé: a konklávé szakított az olasz pápák hagyományával, és a vasfüggönyön túlra ment Péter-utódot keresni. A megválasztott, Karol Wojtyla, Krakkó érseke ötvennyolc éves volt.
André Frossard kevéssel ezután mérhetetlen csodálkozására, meghívást kapott II. János Pál pápától: készítsenek együtt egy könyvet (ami a Szentatya ellen elkövetett merénylet után látott napvilágot). A hatalmas sikerű "Ne féljetek!" magyarul is megjelent, a Szent István Társulat kiadásában. Azóta André Frossard további római tartózkodásai alkalmával újabb kérdéseket tehetett föl illusztris beszélgetőtársának. A pápa számos válasza található meg e könyvben, amely nem életrajz (azokból van bőségesen), sem nem kronológia, hanem igazi portré, arckép. Sok-sok vonásból összeállva hitelesíti azt, amit Szolzsenyicin így mondott: ez a pápa Isten ajándéka.

André Frossard

André Frossard műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: André Frossard könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
II. János Pál arcképe II. János Pál arcképe

A borító kissé elszíneződött.

Állapot:
940 ,-Ft
8 pont kapható
Kosárba