1.031.429

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A mennyország kapuja

Szerző
Fordító

Kiadó: Franklin-Társulat Kiadása
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői papírkötés
Oldalszám: 147 oldal
Sorozatcím: Külföldi regényírók
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 12 cm
ISBN:
Megjegyzés: Nyomatta a Franklin-Társulat nyomdája.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:

Mások erről regényt írtak volna; de én ezt a történetet, amelyet most elbeszélek, egész lelkemmel éltem át s minden erőmet felőrölte. Így hát egészen egyszerűen emlékeimet... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:

Mások erről regényt írtak volna; de én ezt a történetet, amelyet most elbeszélek, egész lelkemmel éltem át s minden erőmet felőrölte. Így hát egészen egyszerűen emlékeimet írom csak meg és ha néhol töredékesek, nem fogok kitalálni semmit, hogy együvé ragasszam vagy hogy kiegészítsem őket; a rendezés erőfeszítése csökkentené végső örömömet, azt, amelyet emlékeim elmondásától remélek.
Tizenkét esztendős sem voltam, amikor apámat elvesztettem. Anyámat így semmi sem kötötte már Le Havre-hoz, ahol apám orvos volt s ezért elhatározta, hogy Párizsba költözünk, mert úgy vélte, hogy Párizsban komolyabb tanulmányokat végezhetek. Kis lakást bérelt a Luxembourg-kert közelében s meghívta Miss Ashburtont is, hogy lakjék nálunk. Miss Flóra Ashburton magányos nő volt, valaha anyám nevelőnője, később társalkodónője, végül pedig barátnője. E két nő mellett éltem gyermekéveimet: mindkettő szelíd és szomorú volt s mindig csak gyászban vélem látni őket. Egy reggel, gondolom, elég soká apám halála után, anyám lila szalaggal cserélte fel fejkötője sötét szalagját:
- Ó, anyám, kiáltottam mingyárt; nem illik hozzád ez a szín!
Másnap megint fekete volt a szalag. Vissza

André Gide

André Gide műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: André Gide könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv