803.677

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Születő legendák földjén

Egy francia újságíró útijegyzetei a Szovjetunióról

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Kossuth Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 85 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 17 cm x 10 cm
ISBN:

Fülszöveg

Ebben a könyvecskében André Wurmser, a kitűnő francia újságíró, a "Lettres Francaises" című hetilap munkatársa szegődik kalauzul az olvasó mellé. Elvezeti Moszkvába, Leningrádba, Kijevbe, a Bratszkban épülő gigantikus vízierőműhöz, ahol a jelenlegi ideiglenes repülőtér a jövendő tenger fenekén kapott helyet, Üzbegisztánba, ahol minden gyermek mesemondónak születik, s az óriási legendakincs egyre újabb, gyönyörű legendákkal gazdagodik. Elviszi az olvasót Verhovnyába, a kis ukrajnai faluba, ahol Balzac, a nagy francia regényíró utolsó csatáját vívta, hogy elnyerje Eveline Hanska grófnő kezét.
Kalauzunk azonban nemcsak rögzíti a látottakat. Párhuzamot von Moszkva, Leningrád és Párizs közöt, szembe állítja Üzbegisztánt Algériával, roppant éles szemre, rendkívüli tájékozottságra valló következtetéseket von le.
Hazatérése után szellemes vitacikkben válaszol a szélsőjobboldali francia lapok gúnyolódásaira, amelyek utazását és útleírását szemelték ki célpontul.
Az egész íráson érződik,... Tovább

André Wurmser

André Wurmser műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: André Wurmser könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Születő legendák földjén Születő legendák földjén

A borító enyhén sérült.

Állapot:
580 Ft
290 ,-Ft 50
4 pont kapható
Kosárba