Próbálja ki megújult, VILLÁMGYORS keresőnket!

978.791

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Angol/amerikai közgazdasági kifejezések értelmező szótára

Szerkesztő

Kiadó: Műszaki Fordító Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 256 oldal
Sorozatcím: Dictionarium
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Angol  
Méret: 23 cm x 17 cm
ISBN: 963-622-114-6
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Ez a szótár az angol (amerikai) nyelvterület közgazdasági kiadványainak (szakkönyvek, szakfolyóiratok, kereskedelmi okmányok, gazdasági tájékoztatók) tanulmányozásához kíván a szakembereknek... Tovább

Előszó

Ez a szótár az angol (amerikai) nyelvterület közgazdasági kiadványainak (szakkönyvek, szakfolyóiratok, kereskedelmi okmányok, gazdasági tájékoztatók) tanulmányozásához kíván a szakembereknek segítséget nyújtani.
A szótár felöleli azokat a nyugati gazdasági rendszerben, mindenekelőtt a pénzügyi, banki és kereskedelmi gyakorlatban használatos fontosabb kifejezéseket, amelyek a magyar szakemberek munkájában és szakmai olvasmányaiban a leggyakrabban előfordulhatnak.
A szótár összeállításánál elsősorban azokat az angol kifejezéseket és szavakat vettük figyelembe, amelyek a Magyarországon megjelent szakszótárakban nem szerepelnek, illetve más értelemben szerepelnek.
A szótár készítésénél a gyűjtőmunka forrásai a Műszaki Fordító Vállalat belső használatra készített szótárai, az angol, amerikai szakszövegek és a nyugati nagyvállalatok angol nyelvű mérlegbeszámolói (éves üzleti beszámolói) voltak.
A szótár általában értelmezést ad és sok esetben rövid körülírással adja vissza a jelentést, mivel közvetlen magyar megfelelő kifejezés nem minden esetben áll rendelkezésre. Túl menne a munka lehetőségein, a magyarul ki nem forrott szakterminológiák esetében, a megfelelő, szabatos magyar kifejezés kiválasztása.
A szótár több mint 2000 angol kifejezés magyar nyelvű értelmezését tartalmazza. Vissza
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Angol/amerikai közgazdasági kifejezések értelmező szótára Angol/amerikai közgazdasági kifejezések értelmező szótára Angol/amerikai közgazdasági kifejezések értelmező szótára

A borító enyhén kopott, töredezett. A gerinc vászonnal pótolt.

Állapot:
3.280 ,-Ft
16 pont kapható
Kosárba