Próbálja ki megújult, VILLÁMGYORS keresőnket!

978.625

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Angol feladatgyűjtemény a középfokú nyelvvizsgához

Szerző
Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Tankönyvkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 152 oldal
Sorozatcím: Tanuljunk nyelveket!
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Angol  
Méret: 24 cm x 16 cm
ISBN: 963-17-7281-0
Megjegyzés: Tankönyvi szám: 56177.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A középfokú állami nyelvvizsgán az írásbeli vizsga egyik részét ún. nyelvi készséget ellenőrző feladatok alkotják. A vizsgának ebben a részében a vizsgázónak egyrészt teszteket kell megoldania,... Tovább

Előszó

A középfokú állami nyelvvizsgán az írásbeli vizsga egyik részét ún. nyelvi készséget ellenőrző feladatok alkotják. A vizsgának ebben a részében a vizsgázónak egyrészt teszteket kell megoldania, másrészt néhány egyszerűbb magyar mondatot kell - szótár használata nélkül - angol nyelvre fordítania.
A vizsgán szereplő tesztek jellegük szerint két nagy csoportra oszthatók: Feleletválasztós tesztek. Ezekben a feladatokban egy-egy nyelvi közlés (mondat) teljessé tételére vagy kiegészítésére négy változatot adunk, azt kell megállapítani, hogy a négy változat közül meilyik az egyetlen helyes vagy az egyetlen helytelen. (Arról, hogy a helyes vagy a helytelen változatot kell-e keresni, a feladatsor elején - a lap tetején - közölt utasítás egyértelműen tájékoztat.)
Produktív tesztek. Ezeknek igen sok fajtája van. Lehet az a feladat, hogy egy hiányosan megadott nyelvi környezetbe (mondatba) be kell tenni az értelmileg oda kívánkozó nyelvi egységet, pl. elöljárót, egy főnév mellé a jelentésben hozzá illő jelzőt, tőalakban megadott ige vagy alanyesetben megadott főnév (névmás vagy melléknév) megfelelő alakját, a megadott szavak (főnevek, melléknevek, névmások, igék, stb.) közül azt, amelynek betoldása a mondatot értelmileg teljessé teszi. Lehet a feladat az is, hogy pl. két egyszerű mondatból megfelelő kötőszóval értelmes közlést adó összetett mondatot kell alkotni, stb.
A magyar mondatok fordítása során a vizsgázónak azt kell bebizonyítania, hogy birtokában van azoknak a lexikai ismereteknek, amelyek lehetővé teszik számára, hogy a mindennapi életben szokásos közléseket angol nyelven ki tudja fejezni, és megszerezte azokat a lényeges nyelvtani ismereteket, amelyek nyelvileg helyes angol közlések megalkotásához szükségesek.
Kiadványunkkal az ún. nyelvi készséget ellenőrző feladatok sikeres megoldásához kívánunk segítséget nyújtani a középfokú állami nyelvvizsgára készülőknek. A kötetben 1000 feleletválasztós tesztet és 25 fordításra szánt magyar mondatcsoportot adunk közre, a kötet második felében a feladatok megoldását is közöljük.
A feleletválasztós teszteket 20, egyenként 50 feladatból álló csoportra osztottuk. Vissza

Tartalom

Előszó5
Tesztek7
Fordítási feladatok113
A tesztek megoldása125
A fordítási feladatok megoldása137
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem