1.034.226

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Buchenwald

Szerkesztő
Kiadó:
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 32 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Német  
Méret: 20 cm x 11 cm
ISBN:
Megjegyzés: A könyv fekete-fehér fotókkal gazdagon illusztrált.

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A koncentrációs táborokat a náci rendszer létesítette, hogy megtörje a fasiszta diktatúrával és a háborús előkészületekkel szembeforduló német nép ellenállását. Német antifasiszták voltak az első foglyok. Törhetetlenül, ügyük igazságáról meggyőződve s győzelmük biztos tudatában sohasem adták fel a harcot. Egy jobb Németország megtestesítői voltak ők s megmentői a német nemzet becsületének. A II. világháború kezdete után a Hitler-fasiszták minden olyan országból koncentrációs táborokba hurcolták a hazafiakat, amelybe betörtek. Az SS terrorjával nemzetközi ellenállás fordult szembe. E harcban a kommunisták jártak az élen. Az antifasiszták e táborban hozzájárultak az emberiségnek a barbárság felett aratott győzelméhez. Mindazoknak, akik a legjobbat és legnemesebbet, az életüket adták, állítottuk az emlékezés és emlékeztetés e jelét minden időre, itt, Németország szívében és véráztatta földjén. Hirdesse elkövetkező nemzedékeknek az elnyomás elleni bátor küzdelem múlhatatlan dicsőségét,... Tovább

Fülszöveg

A koncentrációs táborokat a náci rendszer létesítette, hogy megtörje a fasiszta diktatúrával és a háborús előkészületekkel szembeforduló német nép ellenállását. Német antifasiszták voltak az első foglyok. Törhetetlenül, ügyük igazságáról meggyőződve s győzelmük biztos tudatában sohasem adták fel a harcot. Egy jobb Németország megtestesítői voltak ők s megmentői a német nemzet becsületének. A II. világháború kezdete után a Hitler-fasiszták minden olyan országból koncentrációs táborokba hurcolták a hazafiakat, amelybe betörtek. Az SS terrorjával nemzetközi ellenállás fordult szembe. E harcban a kommunisták jártak az élen. Az antifasiszták e táborban hozzájárultak az emberiségnek a barbárság felett aratott győzelméhez. Mindazoknak, akik a legjobbat és legnemesebbet, az életüket adták, állítottuk az emlékezés és emlékeztetés e jelét minden időre, itt, Németország szívében és véráztatta földjén. Hirdesse elkövetkező nemzedékeknek az elnyomás elleni bátor küzdelem múlhatatlan dicsőségét, a szabadság és emberi méltóság diadalát.
Az élőket tettre szólítjuk:
figyelmeztetjük őket, sose lankadjanak a fasizmus elleni harcban, és a világ békéje érdekében vezessék további eredményekhez az emberiséget.
Nem engedjük még egyszer vérbe és romba dönteni a világot és a katasztrófa szélére hajtani az embereket.
A döntés a békeszerető emberek kezében van: a béke útját járják-e vagy egy harmadik világháború szakadéka felé menetelnek. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv