819.289

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Az aranyszamár

Szerző
Szerkesztő
Fordító

Kiadó: Európa Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött keménykötés
Oldalszám: 302 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 19 cm x 13 cm
ISBN: 963-07-5591-2

Fülszöveg

Szép ember volt az egykori vándorszónok, bolondultak érte az asszonyok Rómától Athénig, Karthágóig. Egyszer Tripoliban úgy beleszédült egy dúsgazdag özvegy, hogy nyomban kezét nyújtotta a mézes szavú ifjúnak. Hogy a hymen-hír a botránykrónikák lapjain maradt fenn, annak nem más az oka: a tüzes asszony kapzsi rokonai bíróság elé ráncigálták a fiatal férjet: "mágiával, rontással, varázslattal" vette rá az asszonyt a házasságra.
Fél Észak-Afrika ott tolongott a tárgyaláson, s a szép szónok ezúttal sem okozott csalódást hallgatóságának: fölényesen, szellemesen visszavágott ostoba vádlóinak. Nem is haboztak sokat a bírák a felmentő ítélettel.
S hogy miért a nagy izgalom? Mert a szónok, a férj, a fölmentett vádlott maga a hírneves író volt, doktora minden boszorkánymesterségnek: Apuleius, kinek elbűvölő regényében a kíváncsi Lucius is rengeteg kalamajkába kerül, amiért beleüti az orrát a varázslás, a szellemidézés, a halottfeltámasztás, a tündérkonyha mélységes mély titkaiba. S miközben... Tovább

Apuleius

Apuleius műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Apuleius könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Az aranyszamár
Állapot:
2.900 ,-Ft
23 pont kapható
Kosárba