1.034.149

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Arab konyha lépésről lépésre

Szerző
Szerkesztő
Fordító
Lektor

Kiadó: HVG Kiadó Zrt.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 119 oldal
Sorozatcím: Ízek és kultúrák
Kötetszám: 11
Nyelv: Magyar  
Méret: 27 cm x 23 cm
ISBN: 978-963-304-033-1
Megjegyzés: Színes fotókkal gazdagon illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az arab konyha a világ egyik legtekintélyesebb gasztronómiai örökségét tudhatja magáénak. Határai nemcsak időben, hanem térben is kiterjedtek. Követi az iszlám tanításait, de az egységes vonások... Tovább

Előszó

Az arab konyha a világ egyik legtekintélyesebb gasztronómiai örökségét tudhatja magáénak. Határai nemcsak időben, hanem térben is kiterjedtek. Követi az iszlám tanításait, de az egységes vonások mellett - hatalmas és rendkívül változatos földrajzi adottságokkal rendelkező területről lévén szó - helyi jellegzetességeket is mutat. A kereskedő arabok az ókortól kezdve számtalan egzotikummal gazdagították a nyugati kultúrát, gasztronómiai palettájuk rendkívül sokszínű. Vissza

Tartalom

Különböző népek - közös identitástudat6
Egy csipetnyi arábikum8
A világhírű libanoni konyha
Nemzeti ételek
Jemeni egzotikum
Illatok és ízek kavalkádja
Alapvető élelmiszerek10
Két világ között12
Al-Andalúsz konyhája
A gyümölcsök hódító útja
Keleti fényűzés
Formák és ízek14
A menü
Amit a föld...
...és a tenger csak kínál
Az arab vendégszeretet
Jellegzetes konyhai eszközök16
Az iszlám étkezés18
Ramadán, a szent hónap
Étel a próféta szerint
Az iszlám és a táplálkozási szokások
Keleti zamatok20
Fűszernövények
Fűszerkeverékek
Hosszú út
Fűszerkülönlegességek22
Az ivás kultúrája24
A magrebi tea
Az arak
Szomjoltás - másképp
Szent ital
Mezzé, a libanoni előétel26
A kávézás szertartása28
Kávé a sátorban
A kávébabtól a csészéig
A legfontosabb kávéfajták
Kávé az arab világban
A pásztorok itala
Jellegzetes arab italok30
Kuszkusz34
Mazsolás kuszkusz
Húsos tészta40
Joghurtos makaróni
Hummusz46
Falafel50
Bárányfasírt
Bulgursaláta56
Ramadán-leves60
Cukkinileves
Padlizsánsaláta66
Báránykebab70
Petrezselymes kebab
Csirketazsin76
Mézes-körtés tazsin
Sült hal tahinamártással82
Tonhalnyárs
Zöldséges kafta88
Vagdalthús
Töltött csirke94
Citromos csirke
Diós sütemény100
Datolyadesszert
Katajef106
Mandulás kifli
Baklava112
Mandulás keksz
A receptekben szereplő mennyiségek átszámítása118
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv