kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Magánkiadás |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Tűzött kötés |
| Oldalszám: | 137 oldal |
| Sorozatcím: | Kisosz füzetek |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 14 cm |
| ISBN: | 963-03-3191-8 |
| Bevezetés | 7 |
| Általános áruismeret | 9 |
| Az áru minősége | 9 |
| Az áru minőségére ható tényezők | 10 |
| A kereskedelem szerepe az áruminőség megőrzésében | 11 |
| Minőségjellemzők | 12 |
| A minőségjellemzők kapcsolata | 16 |
| A minőségértékelés | 17 |
| A minőségtanúsítás | 18 |
| A minőségvédelem | 20 |
| A fogyasztói tájékoztatás | 21 |
| Összehasonlító áruteszt | 22 |
| Tájékoztató cimkézési rendszer | 22 |
| Az áruk megkülönböztető minősítő jele | 23 |
| Tájékoztatási formák összehasonlítása | 24 |
| A szavatosság és a jótállás | 25 |
| A szabványosítás és a szabvány | 27 |
| A szabványosítás célja és tárgya | 27 |
| A szabványok csoportosítása | 29 |
| A szabványosítás funkciói | 33 |
| A vonalkód szerepe a kereskedelemben | 34 |
| Katalógus típusú árurendszerek | 34 |
| Kód típusú árunyilvántartás | 36 |
| Csomagolás | 39 |
| Alapfogalmak | 39 |
| Csomagolási formák | 41 |
| Csomagolószerek | 43 |
| Csomagolási segédanyagok | 48 |
| A társított csomagolás | 50 |
| Áruvédelem a raktározás és a szállítás során | 51 |
| Az igénybevételek és csoportosításuk | 51 |
| Az árukárosodások és az ellenük való védekezési lehetőségek | 54 |
| Válogatott fejezetek a vegyesiparcikk áruismeret köréből | 56 |
| Papír és papíráruk | 56 |
| A papír fogalma | 56 |
| A papíráruk csoportosítása | 57 |
| Üveg- és kerámiaáruk | 58 |
| Kerámiaáruk | 59 |
| Az üveg | 62 |
| Szappanok és szintetikus mosószerek | 65 |
| A mosás folyamata | 65 |
| A szappan | 67 |
| A szintetikus mosószerek | 68 |
| Válogatott fejezetek az élelmiszeráruismeret köréből | 71 |
| Alapfogalmak | 71 |
| Az élelmiszerek összetétele és táplálkozásélettani jelentősége | 72 |
| Az élelmiszerek romlása, tartósítás | 76 |
| Az élelmiszerek minőségi jelölése | 81 |
| Cereáliák | 83 |
| Gabonafélék | 84 |
| Malomipari termékek | 85 |
| Száraztészták | 89 |
| Sütőipari termékek | 91 |
| A tej és a tejtermékek | 95 |
| Pasztőrözött tejféleségek, tej- és tejszínkészítmények | 97 |
| A vaj és vajkészítmények | 102 |
| A sajtok | 104 |
| Egyéb tejtermékek | 107 |
| Húsok és húskészítmények | 108 |
| A hús | 108 |
| A húskészítmények | 116 |
| Alkoholtartalmú italok | 124 |
| A bor | 125 |
| A sör | 131 |
| A pálinkák és likőrök | 135 |
| Felhasznált irodalom | 138 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.