kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Fűzött papírkötés |
| Oldalszám: | 259 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 15 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkkal. Tankönyvi szám: 21125. |
| Élelmiszerekről általában | |
| Táplálkozás, tápanyagok, tápérték | 3 |
| Az élelmiszerek és élvezeti szerek romlása, a romlás okai | 7 |
| Élelmiszerek és élvezeti szerek romlása | 7 |
| Az élelmiszerek és élvezeti szerek romlását okozó baktériumok | 9 |
| Élelmiszerek és élvezeti szerek romlását okozó gombák | 12 |
| Védekezés az élelmiszerek és élvezeti szerek romlása ellen. Tartósítás | 22 |
| Fizikai tartósító eljárások | 22 |
| Kémiai tartósítási módszerek | 29 |
| Biológiai tartósítási eljárások | 32 |
| A burgonya | 97 |
| A burgonya kémiai összetétele | 98 |
| A burgonya értékelése | 98 |
| A burgonya betegségei | 98 |
| A burgonya szállítása és átvétele | 100 |
| A burgonya raktározása | 101 |
| Gyümölcsök, gyümölcskészítmények, tartósított gyümölcsök, gyümölcskonzervek | 102 |
| Gyümölcsök | 102 |
| A gyümölcsök feldolgozása, gyümölcskészítmények, tartósított gyümölcsök, gyümölcskonzervek | 112 |
| Tartósított gyümölcsök | 115 |
| Növényi eredetű zsiradékok | 119 |
| A növényi eredetű zsírok és olajok tulajdonságai, előfordulása, előállítása és finomítása | 119 |
| Állati eredetű élelmiszerek | |
| Állati eredetű zsíradékok, szalonnafélék | 127 |
| Állati eredetű zsíradékok tulajdonságai, előfordulásuk és előállításuk | 127 |
| Az állati eredetű étkezési zsíradékfélék | 128 |
| A zsírok és olajok áruvizsgálata és raktározása | 130 |
| A hús, húsáruk és tartósításuk | 133 |
| Melegvérű állatok húsa, értékelése, tartósítása | 133 |
| A hús feldolgozása, húskészítmények és tartósításuk | 137 |
| A tojás | 152 |
| A tojás szerkezete és kémiai összetétele | 152 |
| A tojás hibái | 153 |
| A tojás felhasználása | 153 |
| A tojás vizsgálata | 154 |
| A tojás kereskedelmi jelölése | 154 |
| A tojás szállítása, átvétele és tárolása | 154 |
| A tej | 156 |
| A tej fizikai tulajdonságai | 156 |
| A tej kémiai tulajdonságai | 156 |
| A tej felhasználása | 157 |
| A tej vizsgálata | 157 |
| A tej romlása és tejsavas átalakulása | 158 |
| A tej szállítása és átvétele | 158 |
| A tej kezelése | 158 |
| A tej kereskedelmi forgalma | 160 |
| Tejtermékek | 161 |
| Gyorsabb fogyasztásra szánt tejtermékek | 161 |
| Hosszabb időre tartósított tejtermékek | 164 |
| Élvezeti szerek | |
| Szeszesitalok | 167 |
| A bor | 167 |
| A sör | 178 |
| Szeszesitalipari készítmények | 184 |
| A fűszerek | 192 |
| Hazai eredetű fűszerek | 192 |
| Külföldi eredetű fűszerek | 197 |
| Élvezeti növények | 205 |
| A kávé | 205 |
| Kávénövény, kávétermés | 205 |
| A tea | 210 |
| Áruvizsgálati gyakorlatok | |
| A gabonafélék vizsgálata | 215 |
| Lisztvizsgálatok | 216 |
| Sütőipari termékek vizsgálata | 227 |
| Száraztészták vizsgálata | 228 |
| Cukorvizsgálatok | 228 |
| Édesipari termékek vizsgálata | 230 |
| Zöldségfélék vizsgálata | 231 |
| Hüvelyesek vizsgálata | 232 |
| Burgonya vizsgálata | 232 |
| Gyümölcsök vizsgálata | 232 |
| Növényi konzervek vizsgálata | 233 |
| Növényi és állati eredetű zsíradékok vizsgálata | 236 |
| A nyershús, a húsáruk, a dobozos húskonzervek és a húsos készételek vizsgálata | 239 |
| A tojás vizsgálata | 241 |
| A tej és tejtermékek vizsgálata | 241 |
| A bor vizsgálata | 243 |
| A sör vizsgálata | 246 |
| Szeszes készítmények vizsgálata | 248 |
| Fűszerek vizsgálata | 250 |
| Kávé és kávészerek vizsgálata | 250 |
| Tea vizsgálata | 251 |
| Felhasznált irodalom | 252 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.