1.034.149

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Auto Motor katalogus 1927 (rossz állapotú)

Budapesti Nemzetközi Automobil-kiállitás 1927. junius 4-junius 14.

,
Kiadó:
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött keménykötés
Oldalszám: 163 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: A címlap hiánya miatt a könyvészeti adatok nem beazonosíthatók. Fekete-fehér képekkel gazdagon illusztrált.

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:

A VII. Budapesti Nemzetközi Automobilkiállitás.

Június negyedikétől junius tizennegyedikéig közel kilencven cég ad találkozót egymásnak a városligeti Iparcsarnokban, hogy... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:

A VII. Budapesti Nemzetközi Automobilkiállitás.

Június negyedikétől junius tizennegyedikéig közel kilencven cég ad találkozót egymásnak a városligeti Iparcsarnokban, hogy dokumentálja a világ automobiliparának, valamint a magyar iparnak és kereskedelemnek rátermettségét és felkészültségét.
Nagy szükség van erre a felkészültségre, mert az automobil ma már nálunk is elengedhetetlen eszköze az életnek. Közszükségletté vált, százezrek számára jelenti a mindennapi kenyeret s az ország gazdasági talpraállásának, vagyonosodásának kulcsa. Elérkezett tehát az igazi konjunktura, a luxus fogalma elhalványult, ma már szükség van a gépre, hogy termeljünk s hogy lépést tudjunk tartani azzal a tempóval, amelyet az élet diktál. A laikus vevő informálatlan s ez az együttes demonstráció határozottan közel hozza majd ahhoz a márkához, amelyre szüksége van.
A külföldi nagy automobilkiállitások rendszerint a hazai iparnak demonstrálói. Mi, sajnos, még nem tartunk ott, fiatal automobilgyártásunk már az egészséges fejlődés utján van, de szükségünk van még a külföldre s amit Euróipa és Amerika produkál, annak gyűjtőhelye a városligeti Iparcsarnok öblös épülete. Az érdeklődők együtt találják a legdrágább kocsiktól kezdve a legolcsóbbat, nagy-, közép- és kistipusokat, a hasznos kocsik egész szériáját s olyan gazdag tárházát a felszereléseknek, hogy a bármelyik ország kiállításán megállhassa a helyét.
A Királyi Magyar Automobil Club és a Magyar Automobil Kereskedők Országos Egyesülete nagy hozzáértéssel és szeretettel készitette elő a VII. Nemzetközi Automobil-kiállitást és a modern gépek felsorakoztatása mellett gondoskodott egy külön történelmi csarnokról is, ahol az automobil őskorától kezdve a fejlődés összes fázisát megtalálja a néző.
A kiállítási bizottság hivatalos katalógusa az idén a szokottnál is bővebb és gazdagabb, mert a kiállítási utmutatón kivül magában foglalja a kiállító gyárak összes gyártott típusainak technikai leírását. A könyvecske ilyenformán maradandó értékű és hosszú ideig kutforrásul szolgál mindazok számára, akik a különböző tipusu gépek iránt érdeklődnek.
A kiállítás rendezőbizottsága emberfeletti munkát végzett a magyar automobil-szalon megrendezésével, de erre kötelezve is volt, mert a Magyarországon tapasztalható nagyfokú érdeklődésből egyenesen adódik, hogy az arra hivatottaknak az informálatlan közönség mellé kell állni s rá kell vezetni mindenkit, helyesen irányító kézzel, az automobilizmus útjára. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv