kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Bevezetés | 3 |
| A magyar konyha jellemzése | 9 |
| A hazai táplálkozás általános jellemzése | 9 |
| Hazánk négy tájegységének jellemzési táplálkozástani szempontból | 12 |
| A feldolgozás helye és eszközei | 18 |
| Az alföldi magyarság táplálkozásának jellemzői | 22 |
| Észak-Alföld és Dél-Alföld tájegységeinek jellemzése népi táplálkozási szempontból | 29 |
| A gulyásos (hús), a pörkölt és a paprikás fogalmának tisztázása | 44 |
| Ételreceptek növényi alapanyagokból a HÍR-gyűjtemény alapján | 46 |
| Gabonafélék | 46 |
| Hántolt köles | 46 |
| A tarhonya | 57 |
| A csigatészta | 61 |
| Kötött tészta, kötött galuska | 65 |
| A lebbencs | 67 |
| Kukoricadara | 72 |
| Pattogatni való kukorica | 76 |
| Csíramálé | 77 |
| Zöldségfélék | 78 |
| Káposztából készült ételek | 79 |
| Vöröshagyma | 93 |
| Kisvárdai burgonya | 94 |
| Hónapos retek | 99 |
| Hajdúsági torma | 100 |
| Sziki csiperke | 101 |
| Nagydobosi sütőtök | 101 |
| Homoki spárga | 103 |
| Gyümölcsfélék | 104 |
| Gyümölcsökből készült ételek | 104 |
| Szőlőből készült ételek | 118 |
| Ételreceptek állati alapanyagokból a HÍR-gyűjtemény alapján | 124 |
| Halak | 124 |
| A sertés és a belőle készült termékek | 138 |
| Magyar szürke marha | 166 |
| Cigája juh és hortobágyi racka | 169 |
| Baromfifélék és a vadmadarak | 173 |
| Sütőipari termékek | 181 |
| Gubarúd | 181 |
| Szegedi házikenyér | 183 |
| Házi jellegű kenyér morzsoltkával | 184 |
| Kulcsos kalács | 186 |
| Kunsági perec | 188 |
| Paprikás kalács | 188 |
| Édességek és cukrászati termékek | 189 |
| Selyemkóróméz | 189 |
| Debreceni mézes | 194 |
| Grillázstorta, pörkölttorta, diótorta | 195 |
| Birsalmasajt | 196 |
| Italok | 196 |
| Tartósított termékek | 197 |
| Felhasznált irodalom | 198 |
| Adatközlők | 205 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.