kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Mezőgazdasági és Élelmezésügyi Minisztérium Információs Központja |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Tűzött kötés |
| Oldalszám: | 83 oldal |
| Sorozatcím: | Állami gazdaságok tapasztalatai |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 24 cm x 17 cm |
| ISBN: | 963-502-030-9 |
| Előszó | 1 |
| A differenciáltság és a differenciálódás alakulása az állami gazdaságokban | 5 |
| Az erőforrások és eredmények kapcsolatainak alakulása, az erőforrások hatrása a differenciálódásra | 10 |
| A nagyüzemi földterület méretének és minőségének hatása a differenciáltságra és differenciálódásra | 10 |
| Az eszközsűrűség változásának hatása a differenciáltságra és differenciálódásra | 15 |
| Az egy főre jutó termelési érték és a bruttó jövedelem változásának hatása a differenciáltságra és a differenciálódásra | 17 |
| Termelési mutatók differenciáltsága | 18 |
| A differenciáltság és a differenciálódás főbb jellemzői | 21 |
| Az elemzésnél alkamazott módszerek ismertetése | 26 |
| Állami gazdaságok differenciálódása nagyüzemi területi csoportok szerint | 27 |
| Állami gazdaságok differenciálódása az egy hektárra jutó eszközérték csoportok szerint | 28 |
| Állami gazdaságok differenciálódása az üzemi összes termelési érték kategóriák szerint | 29 |
| Állami gazdasgáok differenciálódása az egy főre jutó termlési érték kategóriák szerint | 30 |
| Állami gazdaságok differenciálódása az egy főre jutó bruttó jövedelem kategóriák szerint | 31 |
| Korrelációs együtthatók alakulása az állami gazdaságokban | 32 |
| Az állami gazdaságok legfontosabb adatainak és mutatószámainak 1973-1978. évi átlaga az eszközhatékonyság sorrendjében | 33 |
| Az állami gazdaságok csoportosítása a termelési tényezők és eredmények szélső értékei szerint | 38 |
| Az egy egységre jutó hozamoknak és az állattenyésztés fajlagos mutatóinak alakulása 1975-1978. évben | 43 |
| 1975-1978. évek átlagában a legjobb és legrosszabb 5-5 gazdaság mutatói I., II. | 44 |
| A termelési szerkezet, a termőhelyi adottságok, a szakosodás-koncentráció a növénytermesztési főágazat területén | 45 |
| A növénytermesztési főágazat áttekintése | 47 |
| A termelés szerkezete | 47 |
| Termőhelyi adottságok | 49 |
| Szakosodás, koncentráció | 51 |
| A vetésszerkezet alakulása | 52 |
| A fontosabb növénytermeszési ágazatok elemzése | 55 |
| Kalászosgabona termesztés | 57 |
| Kukoricatermesztés | 58 |
| Rizstermesztés | 62 |
| Cukorrépatermesztés | 63 |
| Napraforgótermesztés | 65 |
| Lucernatermesztés | 66 |
| Zöldségtermesztés | 68 |
| Komlótermesztés | 71 |
| Gyümölcstermesztés | 72 |
| Szőlő- és bortermelés | 75 |
| Összefoglalás | 77 |
| Vetésterület alakulása | 81 |
| Termésátlagok | 82 |
| Fontosabb növénytermesztési ágazatok 1978. évi néhány üzemgazdasági mutatója | 83 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.