| Bevezetés | 5 |
| Az állati eredetű hulladékok, illetve melléktermékek feldolgozásának szükségessége | 7 |
| A feldolgozás szükségessége | 7 |
| A hazai feldolgozás helyzete | 9 |
| A feldolgozás gazdaságossága | 10 |
| Az állati eredetű hulladékok begyűjtésének és szállításának rendszere | 16 |
| Begyűjtési formák | 16 |
| A begyűjtés fejlesztésének lehetőségei | 19 |
| Begyűjtő körjárat | 19 |
| Telefonbejelentéses rendszer | 21 |
| A nyersanyagok szállítási költségei | 22 |
| Speciális járművek, fejlesztési irányzatok | 25 |
| Az állati eredetű hulladékok összetétele | 30 |
| A hulladékok beltartalmi értéke | 30 |
| Csont | 34 |
| Kötőszövetes szervek | 34 |
| Zsírban gazdag szervek | 35 |
| Emésztőszervek | 37 |
| Egyéb belső szervek | 37 |
| Vér | 38 |
| Keratintartalmú nyersanyagok | 39 |
| Toll | 40 |
| Szőr | 41 |
| Halhulladék | 42 |
| A feldolgozás során kinyerhető fehérjeliszt és ipari zsír normái | 43 |
| A feldolgozható hazai hulladékok mennyisége és összetétele | 46 |
| A húsliszt beltartalmi értékeinek változása a különböző eljárások szerint | 52 |
| A hőkezelés hatása a fehérjékre, illetve az aminosavakra | 54 |
| Hazai technológiák | 59 |
| Nedves eljárás | 59 |
| Száraz eljárás | 61 |
| Főzés - szárítás | 61 |
| Zsírtalanítás, őrlés | 68 |
| Külföldi technológiák | 72 |
| A technológiák csoportosítása a zsírleválasztás szerint | 72 |
| Mechanikus zsírleválasztás | 74 |
| Mechanikus zsírleválasztás nedves eljárásssal | 74 |
| Folyamatos főző-szárító rendszer | 74 |
| Nedves centrifugás eljárás | 76 |
| Automatizált nedves centrifugás eljárás | 80 |
| Mechanikus zsírleválasztás száraz eljárással | 82 |
| Présesléses technológia | 82 |
| Száraz eljárás kosaras centrifugás technológiával | 84 |
| Besűrítőtornyos feldolgozó rendszer | 86 |
| Vegyes zsírleválasztás perklór-etilénnel | 87 |
| Oldószeres zsírleválasztás | 89 |
| Oldószeres zsírleválasztás nedves eljárással | 90 |
| HEB-rendszerű nedves eljárás perklór-etilénnel | 90 |
| Oldószeres zsírleválasztás száraz eljárással | 93 |
| Benzinextrakciós módszer | 93 |
| A gőzszolgáltató és feldolgozó gépek kezelése, karbantartása | 105 |
| A tervszerű megelőző karbantartás jelentősége | 105 |
| A feldolgozógépek műszaki jellemzői | 107 |
| Főző-szárítók (dezinfektorok) | 108 |
| Forgókosaras főző | 110 |
| Csigás prés | 112 |
| Centrifugák | 116 |
| Húslisztmalmok | 119 |
| A gőzszolgáltató gépek kezelése és karbantartása | 121 |
| A gőzkazánok és szerelvényeik karbantartása | 121 |
| Sérülés a kazánvíz elfogyása miatt | 123 |
| Sérülés vízkő- és iszaplerakódás miatt | 124 |
| Áramlási zavarokból származó hibák | 128 |
| A kazáncsövek széttörése | 128 |
| Korróziós sérülések | 129 |
| A feldolgozógépek kezelése és karbantartása | 130 |
| Főzők és szárítók | 130 |
| Szivattyúk | 134 |
| - Centrifugálszivattyúk | 134 |
| - Fogaskerék-szivattyúk | 136 |
| - Monoszivattyúk | 137 |
| Csigás zsírprések | 137 |
| Centrifugák | 140 |
| Hálótervezés az alapgépek (vezérgépek) felújításához | 143 |
| Az állatifehérje-tartalmú hulladékok feldolgozásának higiéniai előírásai | 147 |
| A szállítás higiéniája | 147 |
| A feldolgozás közegészségügyi előírásai | 150 |
| Szennyvízkezelés | 153 |
| Személyi higiénia és egészségvédelem | 154 |
| A hulladékfeldolgozás legfontosabb biztonsági előírásai | 157 |
| A sterilizálás, a főzés - szárítás és az őrlés munkavédelmi tudnivalói | 157 |
| A benzinextrakciós üzem biztonsági előírásai | 161 |
| A késztermékek beltartalmi előírásai, raktározási és szállítási feltételek | 165 |
| A fertőzésmentesség biztosítása | 165 |
| Beltartalmi előírások | 166 |
| Minőségellenőrzés | 171 |
| Számítási példák | 172 |
| Az anyagösszetétel számítása | 172 |
| Keverékszámítás | 172 |
| A szennyvíztisztítás technológiája a fehérjefeldolgozókban | 175 |
| A feldolgozók szennyvizeinek összetétele | 175 |
| Technológiai szennyvíz | 176 |
| Mosóvíz (ún. higiéniai szennyvíz) | 176 |
| Egyéb szennyvíz | 177 |
| Kommunális szennyvíz | 177 |
| Csapadékvíz | 178 |
| A szennyvizek jellemzői | 178 |
| A fehérjefeldolgozók szennyvíztisztítása | 182 |
| Szagtalanítási eljárások | 189 |
| A bűzképződés forrásai | 189 |
| Bűzleválasztó berendezések | 192 |
| Keverőkondenzátorok | 193 |
| Barometrikus kondenzátorok | 195 |
| Felületi kondenzátorok | 195 |
| Mészkőtornyos levegőtisztító | 197 |
| Steuler-Solwoxan-eljárás | 199 |
| Kálium-permanganátos eljárás | 201 |
| Termikus levegőtisztítás | 202 |
| Katalikus elégetés | 204 |
| Klór-dioxidos kezelés | 205 |
| Biológiai szagtalanítás | 205 |
| A bűztelenítők fejlesztési irányelvei | 206 |
| Fejlesztési irányelvek a fehérjehulladékok feldolgozására | 208 |
| Az állatifehérjetakarmány-termelés fokozásának jelentősége | 208 |
| A nyersanyagforrsáok és a feldolgozókapacitások helyzete | 210 |
| Fejlesztési irányelvek és fontosabb célok | 212 |
| Az országos fejlesztési koncepcióban javasolt technológiák | 215 |
| Az új vegyes feldolgozókhoz (ÁTEV) ajánlott technológiák | 216 |
| A régi vegyes feldolgozók rekondstrukciójához javasoflt technológia | 219 |
| A hús- és baromfiipari feldolgozók ajánlott technológiája | 224 |
| Fontosabb üzemtelepítési ajánlások | 227 |
| Gyors feldolgozási lehetőségek | 230 |
| Előfőzők és szárítók | 230 |
| Kisállatfőző autokláv | 231 |
| Húspépgyártás | 232 |
| A takarmányélesztő-gyártás növelése | 232 |
| Fehérjedús takarmány trágyából | 233 |
| Irodalomjegyzék | 235 |