kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Tankönyvkiadó Vállalat |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 363 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 24 cm x 17 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Kézirat. 154 fekete-fehér ábrával illusztrált. Megjelent 515 példányban. Tankönyvi száma: J 11-1120. |
| Bevezetés | 3 |
| Munkavédelmi előirások | 5 |
| Szövettani gyakorlatok | 9 |
| A mikroszkóp | 11 |
| A mikroszkóp nagyitásának elve | 12 |
| A mikroszkóp felépitése | 13 |
| A mikroszkóp használata | 20 |
| Szinszürők alkalmazása mikroszkópoknál | 23 |
| Különleges mikroszkópok | 23 |
| Mikroszkópi fényképezés | 31 |
| A mikroszkópos vizsgálathoz szükséges anyagok és eszközök | 33 |
| A mikroszkópos mérés | 36 |
| Mikroszkópos rajzolás | 37 |
| A mikroszkóp gondozása | 39 |
| Mikrotechnikai módszerek és eszközök | 41 |
| Mikroszkópi vizsgáló módszerek | 41 |
| Anyaggyüjtés és preparálás | 41 |
| Friss készitmények vizsgálata | 42 |
| Nativ készitmények előállitása | 44 |
| Szövettenyésztés | 45 |
| Tartósitott készitmények előállitási módja /mikrotechnika/ | 46 |
| Szövettani vizsgálatok | 63 |
| A hámszövetek vizsgálata | 63 |
| A kötőszövet vizsgálata | 73 |
| A támasztószövetek vizsgálata | 80 |
| A vér és a nyirok vizsgálata | 85 |
| Az izomszövetek vizsgálata | 88 |
| Az idegszövet vizsgálata | 92 |
| Állattipusok összehasonlitó bonctani vizsgálata | 101 |
| A bonctani gyakorlatokkal kapcsolatos általános tudnivalók | 103 |
| Állattipusok boncolása | 106 |
| Óriás amőba | 106 |
| Papucsállatka | 109 |
| A tavi szivacs | 113 |
| A közönséges hidra | 117 |
| A tejfehér planária | 123 |
| A májmétely | 127 |
| A lóbélgiliszta | 131 |
| Kerekesférgek vizsgálata | 136 |
| A földigiliszta | 139 |
| Orvosi pióca | 148 |
| A tavi kagyló | 153 |
| Az éti csiga | 154 |
| A kis vizibolha | 167 |
| A folyami rák | 171 |
| Közönséges csótány | 180 |
| A tőponty | 187 |
| A kecskebéka | 194 |
| A fürgegyik | 217 |
| A házigalamb | 227 |
| A házinyul | 243 |
| Az emberanatómiához felhasználható megfigyelések és vizsgálatok | 269 |
| A bőr | 271 |
| Az ember csontváza | 273 |
| A keringési rendszer | 283 |
| A sziv boncolása | 286 |
| Az emésztőrendszer | 288 |
| A légzőrendszer | 294 |
| A gége boncolása | 296 |
| A kiválasztó rendszer | 300 |
| A vese boncolása | 309 |
| Nemi szervek | 309 |
| Az idegrendszer | 310 |
| Az agyvelő boncolása | 310 |
| Érzékszervek | 321 |
| A látszerv v.szem | 321 |
| A képlátó szem boncolása | 321 |
| A fül boncolása | 323 |
| Fontosabb mikroszkópos preparátumkészitő eljárások | 327 |
| Vázkészitmények előállitása a csontok preparálása | 329 |
| Preparátumkészités folyadékokban | 334 |
| Injiciált készitmények | 337 |
| Korróziós készitmények | 343 |
| Átlátszó anatómiai készitmények | 347 |
| Müanyaggal átderitett és beágyazott preparátumok készitése | 349 |
| Paraffinozott készitmények | 351 |
| Konzerválás glicerinnel | 353 |
| Az agyvelő konzerválása | 353 |
| Védekezés a száraz készitmények kártevői ellen | 355 |
| Néhány fontosabb gerinces állat konzerválása | 356 |
| Irodalom | 359 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.