| Bevezetés | 5 |
| Az angóratenyésztés története | 7 |
| Múltja és jelene az egyes országokban | 7 |
| Múltja és jövője Magyarországon | 12 |
| Az angóranyúl rendszertani helye, származása, fajtatípusai és színváltozatai | 18 |
| Rendszertani helye | 18 |
| Származása | 19 |
| Az angóranyúl fajtaleírása | 22 |
| Testtömeg | 22 |
| Testalkat | 24 |
| Fajtajelleg | 24 |
| Összbenyomás | 25 |
| Ápoltság | 25 |
| Típusai és színes változatai | 25 |
| Öröklési ismeretek | 29 |
| Gyapjúismeret | 34 |
| Szöveti szerkezet | 36 |
| Szálféleségek | 37 |
| Az angóragyapjú mennyiségét és minőségét befolyásoló tényezők | 40 |
| Az angóragyapjú értékmérő tulajdonságai | 44 |
| Szálfinomság | 44 |
| Tömöttség | 45 |
| Benőttség | 46 |
| Kiegyenlítettség | 46 |
| Szín és fény | 46 |
| A pehely- és fedőszőrök aránya | 48 |
| Fizikai tulajdonságok | 49 |
| Nedvszívó képesség és festhetőség | 50 |
| Filcesedés | 50 |
| A tenyészkiválasztás és a selejtezés irányelvei | 53 |
| Értékmérő tulajdonságok | 53 |
| Az egyedek teljesítményének nyilvántartása | 61 |
| Szelekció | 63 |
| Az angóranyúl bírálata | 66 |
| Küllemi bírálat | 66 |
| Bírálati rendszerek | 68 |
| A gyapjúhozam és a küllem kombinált pontszámos értékelése | 75 |
| Teljesítményvizsgálat | 76 |
| Teljesítményvizsgált angórák kiállítási értékelése | 81 |
| Az angóranyúl törzskönyvezése | 82 |
| Takarmányozás | 87 |
| Emésztésélettani alapismeretek | 87 |
| Takarmányozási alapfogalmak | 90 |
| A takarmányok összetétele | 92 |
| Víz- és szárazanyag-tartalom | 92 |
| Nitrogéntartalmú anyagok | 92 |
| A nyersrost és a nitrogénmentes kivonható anyagok | 93 |
| Zsírok | 95 |
| Vitaminok | 95 |
| Ásványi anyagok | 97 |
| Takarmányszükséglet | 98 |
| Nyersrostszükséglet | 98 |
| Táplálóanyag-szükséglet | 99 |
| Ivóvízigény | 100 |
| Az angóranyúl takarmányai | 101 |
| Zöldtakarmányok | 102 |
| Tömegtakarmányok | 103 |
| Abraktakarmányok | 105 |
| Egyéb takarmányok | 107 |
| Angóratápok | 110 |
| Takarmánykiegészítők | 113 |
| Takarmánykert a háztájiban | 116 |
| Takarmányozási módszerek | 117 |
| A tömegtakarmányok etetése | 117 |
| A takarmányozási hibák következményei | 121 |
| Etetési rend | 122 |
| Az angóra elhelyezése, tenyésztése és tartása a háztájiban | 124 |
| Zárt istállós tartás | 126 |
| Az istálló szigetelése | 130 |
| A légcsere megoldása | 131 |
| Világítás | 134 |
| Fészer alatti elhelyezés | 136 |
| Ketrecek és használati tárgyak | 136 |
| Ketrecek | 136 |
| Etető- és itatóedények | 145 |
| Szénarács | 150 |
| Elletőláda | 150 |
| Szállítóketrecek | 153 |
| A tenyészanyag beszerzése | 154 |
| Szaporítás | 155 |
| Ivarzás | 155 |
| Fedeztetés | 156 |
| Vemhesség | 158 |
| Ellés | 159 |
| Fészekvizsgálat | 160 |
| Hányszor szaporítsunk egy évben? | 161 |
| Fölnevelés | 162 |
| Tejtermelés | 162 |
| Dajkaságba adás | 166 |
| Elválasztás | 167 |
| A gyapjú gondozása | 168 |
| Fésülés, kefélés | 168 |
| A gyapjú tépése | 170 |
| A gyapjú nyírása | 170 |
| A nyírás ideje | 170 |
| A nyírás módja | 172 |
| A gyapjú nyírás utáni osztályozása, mérése és raktározása | 183 |
| A lenyírt gyapjú osztályozása és tárolása | 184 |
| Az angóranyúl húsának, bőrének és trágyájának hasznosítása | 185 |
| Telephigiéniai ajánlások | 188 |
| A tenyésztett helyének megválasztása | 189 |
| Az istállózott tartás higiéniai követelményei | 190 |
| A fertőtlenítés | 192 |
| A fiókák korai elhullásának okai és a megelőzés lehetőségei | 193 |
| A tenyészállat-vásárlás irányelvei | 196 |
| Az egészséges és a beteg nyúl viselkedése | 197 |
| A nagyüzemi angóratenyésztés lehetőségei | 199 |
| Termeltetés és értékesítés | 204 |
| Jelenlegi helyzet | 204 |
| A fejlesztés lehetőségei | 205 |
| Irodalom | 208 |