Próbálja ki megújult, VILLÁMGYORS keresőnket!

963.190

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig!

Az Árpád-házi királyok okleveleinek kritikai jegyzéke II/4. (dedikált példány)

1290-1301

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Akadémiai Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 336 oldal
Sorozatcím: Magyar Országos Levéltár kiadványai II. Forráskiadványok
Kötetszám: 13
Nyelv: Magyar   Latin  
Méret: 30 cm x 21 cm
ISBN: 963-05-4199-8
Megjegyzés: Az egyik szerkesztő, Borsa István által dedikált példány.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az Árpád-házi királyok okleveleinek kritikai jegyzéke című mű jelen utolsó füzete, amely III. András okleveleit adja közre, közel negyed évszázaddal követi a IV. László okleveleit tartalmazó 2-3.... Tovább

Előszó

Az Árpád-házi királyok okleveleinek kritikai jegyzéke című mű jelen utolsó füzete, amely III. András okleveleit adja közre, közel negyed évszázaddal követi a IV. László okleveleit tartalmazó 2-3. füzetet. A két kötet megjelenése közt levő, a mű történetében leghosszabb időközből 22 év egyedül aulírottat terheli, mert hivatali elfoglaltsága mellett nem tudott időt szakítani a munka utolsó szakaszához.
A késlekedésből azonban ezúttal előny is származott. A Magyar Országos Levéltár ugyanis a 70-es években létrehozta Diplomatikai Levéltára mellett a Diplomatikai Fényképgyűjteményt, amely az Országos Levéltáron kívül Magyarországon és főleg a szomszédos országokban őrzött, Mohács előtti levéltári anyag fényképeit őrzi. Az új gyűjtemény segédletrendszere követi a Diplomatikai Levéltárét, így jelentős segítséget nyújtott ahhoz, hogy az utolsó füzet anyagának gyűjtése olyan levéltárakra is kiterjedjen, amelyek az előző kötetek készítésekor még nem voltak elérhetők.
A munka - miként az a II. kötet 2-3. üzete második része esetében történt - néhai Szentpétery Imre akadémikus hátrahagyott és a Magyar Országos Levéltár által megvásárolt kéziratának felhasználásával készült. E kézirati hagyaték felhasználásának módjára, kiegészítésére és az attól való eltérésekre vonatkozóan tájékoztatás a 2-3. füzet 6-8. lapjain olvasható. A jelen füzet is e szempontokat követi.
E kötet III. András 760 oklevelének regesztája mellett 133 - eddig még ki nem adott - oklevél eredeti szövegét is adja. Ez oklevelek közül 108 teljes szövegében maradt ránk, míg 25 csak tartalmi átírásból, illetve említésből ismeretes.
A jelen követ nyomdai kivitelezése tekintetében mindenben igyekeztünk követni a 2-3. füzetet. A kötetet névmutató zárja le. Ily módon a teljes mű négy névmutató segítségével használható. Vissza

Szentpétery Imre

Szentpétery Imre műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Szentpétery Imre könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Az Árpád-házi királyok okleveleinek kritikai jegyzéke II/4. (dedikált példány) Az Árpád-házi királyok okleveleinek kritikai jegyzéke II/4. (dedikált példány) Az Árpád-házi királyok okleveleinek kritikai jegyzéke II/4. (dedikált példány) Az Árpád-házi királyok okleveleinek kritikai jegyzéke II/4. (dedikált példány) Az Árpád-házi királyok okleveleinek kritikai jegyzéke II/4. (dedikált példány)

A védőborító kissé foltos.

A címlapon az egyik szerkesztő, Borsa István névre szóló dedikációja látható.

Állapot:
26.000 ,-Ft
130 pont kapható
Kosárba