kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Puedlo Kiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Debrecen |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
| Oldalszám: | 214 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 30 cm x 21 cm |
| ISBN: | 978-963-249-053-3 |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal. |
| Előszó | 7 |
| Gyógyító étkezés | |
| Alapvetések | 11 |
| Célkitűzések | 11 |
| Az ember és a táplálkozás | 12 |
| Alaptételek: Az vagy, amit megeszel, azzá válsz, amit gondolsz | 12 |
| Kapcsolatunk a testünkkel | 13 |
| Az orvostudomány és a természetgyógyászat összevetése a gyógyítás, méregtelenítés és a táplálkozás szempontjából néhány gondolat erejéig | 13 |
| Az önmagunk iránti felelősség kérdése | 14 |
| Visszajelzések, olvasói kérdések, igények | 15 |
| Kapcsolatunk az anyagi világgal és önmagunkkal - miben és kiben hiszünk? | 16 |
| Köszönetnyilvánítás | 17 |
| Az ember felépítése. Test és tudat | 18 |
| Kiindulási pontok | 18 |
| Test és tudat | 19 |
| A fény szerepe | 20 |
| Különböző intelligenciák | 20 |
| Finomanyagi testek, aurák | 21 |
| Energiaközpontok, vagyis csakrák és energiapályák, vagyis meridiánok | 21 |
| Az ember felépítése. Elemek és alkatok | 23 |
| Egészségünk és a rezgések | 23 |
| Az anyag, az energia és a mozgás, áramlás összefüggései | 23 |
| Az ember energetikai felépítése | 24 |
| Az ember eredete | 24 |
| Különböző típustanok | 25 |
| A saját típusom megállapítása | 29 |
| A táplálkozás jelentősége | 30 |
| Egészségünk megőrzése táplálkozásunkkal | 30 |
| Életmódunk | 31 |
| Az életfunkciók egyik alapja: az anyagcsere | 32 |
| Lúgos táplálkozás | 32 |
| Fény a táplálkozásunkban | 34 |
| A víz és a fény | 35 |
| Energiaszintünk | 35 |
| Betegségeink és táplálkozásunk: többletek, hiányok, civilizációs megbetegedések | 36 |
| Lelki egyensúlyvesztéseink és a táplálkozás összefüggései | 37 |
| Tanítások, elméletek a táplálkozásról. A hagyományok szerint | 39 |
| Spirituális tanítások a táplálkozásról | 39 |
| Biblia | 39 |
| Korán | 40 |
| Esszénus Béke Evangélium | 40 |
| Sant Mat | 40 |
| A tiszta étel | 41 |
| Hányszor és mikor étkezzünk? | 42 |
| A túlzott mértékű és az elégtelen mennyiségű táplálék fogyasztásának hatása | 42 |
| Tanítások, elméletek a táplálkozásról. Ájurvéda és taoizmus | 43 |
| Az Ájurvéda és az egyensúly | 43 |
| Az Ájurvéda meghatározása | 43 |
| Alapfogalmai: ősanyagok vagy elemek és dósák | 44 |
| Elemek, alkat és táplálkozás az Ájurvédában | 44 |
| A táplálkozás szempontjai az Ájurvéda szerint | 46 |
| Méregtelenítés az Ájurvédában | 46 |
| A taoizmus. Az Egy, egyensúly, tökéletes harmónia | 46 |
| Jin-Jang - a Kettősség, ellentétpárok | 47 |
| A három tisztaság vagy a három tiszta erő - a Hármasság | 47 |
| A csi - az életerő fogalma | 48 |
| Az öt elem tana | 48 |
| Az öt elem működése, ciklusai: a tápláló és a szabályozó ciklus | 48 |
| A taoizmus emberképe | 49 |
| A hagyományos kínai orvoslás | 49 |
| Tanítások, elméletek a táplálkozásról. Napjainkban | 50 |
| A makrobiotika | 50 |
| A makrobiotikus étrend | 50 |
| Bircher-Benner-féle étrend | 53 |
| Teljes értékű táplálkozás, reformétrend | 53 |
| Választóétrendek | 55 |
| Testkontroll | 55 |
| Vércsoport szerinti étrend | 55 |
| Vegetáriánizmus | 56 |
| A víz fontossága | 57 |
| A táplálkozás fontos kérdései | 58 |
| Táplálkozási énkép | 58 |
| Táplálkozási intelligencia | 58 |
| Mire ügyeljünk? | 59 |
| Mit együnk? | 59 |
| Mit ne együnk? | 60 |
| Mikor együnk? | 60 |
| Az éhség és a jóllakottság megállapítása | 61 |
| Hogyan étkezzünk? | 61 |
| Amit tennünk érdemes | 61 |
| Amit kerüljünk el | 61 |
| Milyen táplálék felel meg típusunknak? | 62 |
| Méregtelenítés | 63 |
| Lelki méregtelenítés | 63 |
| Stressz | 63 |
| Akadályok az áramlásban | 63 |
| Feldolgozatlan érzelmek | 64 |
| Az elengedés, az elfogadás, a megbocsátás és hiányuk | 64 |
| A rend és hiánya | 64 |
| A testi méregtelenítés fogalma | 64 |
| A testi méregtelenítés rendszere, szerepe, szükségessége | 64 |
| A méregtelenítés és a táplálkozás - alapelvek | 65 |
| Elsavasodás | 65 |
| A méregtelenítés módszerei | 66 |
| Böjtök | 67 |
| Testsúlyszabályozás | 68 |
| Igaz történetek | 68 |
| Elméleti megközelítés | 68 |
| A belső és külfő forma összefüggése | 69 |
| A testsúlyszabályozás szempontjai: testi, energetikai, lelki | 69 |
| Kapcsolata a testtípusokkal | 70 |
| Kapcsolata az öt elemmel | 70 |
| A testsúlyszabályozás gyakorlata | 70 |
| Egy kis kvantumfőzőcske | 71 |
| A világ, az energia és a tudatosság | 72 |
| Az ember és az energia | 73 |
| Energiaforrások | 74 |
| A táplálék, mint energia | 75 |
| Bizalom az életben - bizalom az ételben | 78 |
| Bízunk a világban? | 78 |
| Bízunk a természetben? | 79 |
| Bízunk önmagunkban? | 82 |
| Bízunk a táplálékunkban? | 82 |
| Támadás, védekezés - immunrendszer | 84 |
| Harc az élet? | 84 |
| Valami ellen vagy valamiért? | 85 |
| Védekezünk és támadunk, vagy elfogadunk és együttműködünk? | 86 |
| Velünk született, természetes védelmi rendszerünk | 87 |
| A gyerekek és az immunitás - a figyelem | 88 |
| Az immunrendszer teher-mentesítése - méregtelenítés | 89 |
| Gyermekeink táplálása | 90 |
| Magzati kor | 90 |
| Csecsemőkor | 91 |
| Kisgyermekkor | 91 |
| Gyermekkor | 92 |
| Indigó gyermekek | 93 |
| Serdülőkor | 94 |
| Idősek táplálása - elsődleges szempontok | 97 |
| Szabad gyökök | 97 |
| Lúgosítás | 97 |
| Az időskor hátulütői - mire figyeljünk? | 98 |
| A hármas szabály | 99 |
| Megválás a feleslegektől - méregtelenítés | 100 |
| Hiánypótlás - táplálkozással | 100 |
| Táplálkozás - lúgosítás, élő táplálék, egyéb hiánypótlás | 101 |
| Egyensúly-eállítás | 101 |
| A víz | 102 |
| Az érdeklődés jelentősége | 102 |
| Betegek étrendje, ellátásuk | 104 |
| A betegség, mint lehetőség és szimbólum: mit üzen a betegségem? | 104 |
| A beteg és az életvezetés | 105 |
| A stressz és a lúgosítás | 106 |
| A hármas szabály a betegek táplálásában | 106 |
| Táplálás a szokványostól eltérő esetben | 109 |
| A betegség és a gyógyszerek, diéták | 109 |
| A betegség és az energetikai terápiák | 109 |
| A betegség és a vizualizációs terápiák | 111 |
| A betegség a horoszkóp hatodik házában | 112 |
| Egy nap a táplálkozás körül | 113 |
| Reggeli rutin | 113 |
| Bevásárlás | 114 |
| Alapanyagok | 114 |
| Egy délelőtt a konyhában: az ételek, italok elkészítése | 115 |
| Délután - a szervóra szerint | 117 |
| Az Ájurvéda a napi és esti teendőkről | 119 |
| Rend és tisztaság | 120 |
| Gondolatok a táplálkozásról és az életvezetésről | 120 |
| 1. függelék: Táplálkozási alapelvek | 122 |
| 2. függelék: Receptek | 123 |
| Ájurvédikus megközelítés | 123 |
| Makrobiotikus megközelítés | 123 |
| Vegetáriánus receptek | 124 |
| 3. függelék: A kineziológia "bekapcsoló" gyakorlatai és a meridián-zuhany | 130 |
| 4. függelék: Lúgosító receptek | 131 |
| Szendvicskrémek | 131 |
| Levesek | 132 |
| Egytálételek | 132 |
| Húspótlók | 132 |
| Saláták | 133 |
| Salátaöntetek | 133 |
| Feltétek | 133 |
| Édességek | 134 |
| Teák, innivalók | 134 |
| Kávé | 134 |
| 5. függelék: Meridiánok | 135 |
| Felhasznált és ajánlott irodalom | 137 |
| A 2. függelék irodalomjegyzéke | 139 |
| Lelkünk táplálása | |
| Alapvetések | 141 |
| Miért írok a lélek táplálásáról? | 141 |
| Célkitűzések | 142 |
| Van különbség a lélek és a tudat között? | 142 |
| Önvizsgálat - kapcsolat a lélekkel és a tudattal | 142 |
| A lélek fogalma a különböző hagyományokban és napjainkban | 145 |
| A hagyományok és vallások lélekfogalma | 145 |
| A lélek fogalma napjainkban - lélek és szellem, lélek és tudat | 150 |
| Összefoglalás - következtetések | 151 |
| A lélek táplálása | 152 |
| Mit jelent? | 152 |
| Mivel tápláljuk a lelket? | 152 |
| Az önvizsgálatról - részletesebben | 153 |
| Önnevelés - egy anekdota | 156 |
| A boldogsághoz vezető út - önismerettel, paradigmaváltással - néhány gondolat erejéig | 157 |
| A lélek táplálásának módszerei | 159 |
| A segítő tényezők | 159 |
| Relaxáció vagy lazítás, autogén tréning | 159 |
| A módszerek | 161 |
| Szükséges szokások és jellemző tulajdonságok | 164 |
| Felhasznált és ajánlott irodalom | 165 |
| Gyógyítás diétával | |
| Átértékelődött az ételpiramis | 167 |
| A vitaminok szerepe | 168 |
| Egyes fűszernövények gyógyhatásai | 170 |
| Gyógynövények a gyógyuláshoz | 171 |
| Allergia | 174 |
| Gyógymódok | 174 |
| Gyakori allergiafajták | 175 |
| Receptek | 177 |
| Candida | 178 |
| Mit ehetnek a candidások? | 178 |
| Receptek | 178 |
| Crohn-betegség | 180 |
| Táplálkozási szempontok | 181 |
| Receptek | 181 |
| Csontritkulás | 184 |
| A kalcium társai | 184 |
| Megelőzés, étrend | 185 |
| Receptek | 185 |
| Elsavasodás | 187 |
| A szervezet reakciói | 187 |
| Az elsavasodás okozta betegségek és a segítség módszerei | 188 |
| A lúgosító diéta | 188 |
| Receptek | 188 |
| Epebetegségek, epekő | 191 |
| Hogyan előzhető meg a kőképződés? | 192 |
| A diéta alapja | 192 |
| Mit szabad fogyasztani? | 192 |
| Receptek | 192 |
| Hasmenés | 196 |
| Sok ok - hasonló kezelés | 196 |
| Házi megoldások a széklet rendezésére | 196 |
| Receptek | 197 |
| Hasnyálmirigy-gyulladás | 198 |
| Mitől alakulhat ki? | 198 |
| Tünetek, a betegség felismerése | 199 |
| Megelőzés, étrend | 199 |
| Receptek | 199 |
| Köszvény | 202 |
| A tünetek csökkentése | 203 |
| Tanácsok az étkezéshez | 203 |
| Receptek | 203 |
| Lisztérzékenység | 206 |
| A jellemző tünetek | 206 |
| A speciális diéta | 206 |
| Ami tilos - és amit szabad | 207 |
| Receptek | 207 |
| Tejcukor-érzékenység | 210 |
| Mit és mennyit ehetünk belőlük? | 210 |
| Hogyan készítsük el? | 212 |
| Receptek | 212 |
| Felhasznált és ajánlott irodalom | 216 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.