1.034.149

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Az én szakácskönyvem I. (töredék)

Szerkesztő

Kiadó: Előre
Kiadás helye: Bukarest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 306 oldal
Sorozatcím: Az Előre Kiskönyvtára
Kötetszám: 20
Nyelv: Magyar  
Méret: 17 cm x 12 cm
ISBN:
Megjegyzés: Töredék kötet.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Közismert igazság, hogy az étkezés nem csupán éhségcsillapítás: olyan ételeke kell fogyasztanunk, amelyek biztosítják a szükséges anyagokat szervezetünk zavartalan életműködéséhez, elősegítik... Tovább

Előszó

Közismert igazság, hogy az étkezés nem csupán éhségcsillapítás: olyan ételeke kell fogyasztanunk, amelyek biztosítják a szükséges anyagokat szervezetünk zavartalan életműködéséhez, elősegítik egészségünk megőrzését és munkaerőnk megújulását. Napi étkezésünk akkor felel meg mindezeknek a céloknak, ha étrendünket az ésszerű táplálkozás alapelvei szerint alakítjuk ki. Mit kell hát tudnia minden háziasszonynak?
Elsősorban azt, hogy a helyes táplálkozás elemi hármasszabálya: változatosság - jó minőség - elegendő mennyiség. Ezért az állati és a növényi eredetű élelmiszerek megfelelő arányban több növényi táplálékra van szükségünk mint állati eredetűre, s a növényi táplálék jó részét - amit csak lehet - fogyasszuk nyersen!
Az emberi szervezet a táplálékfelvétellel teremti meg az életfolyamatokhoz szükséges energiát, amelyet kalóriával mérünk. A kalória tehát bizonyos energiamennyiség, amely a különféle tápanyagoknak a szervezetben történő lebontása során következik. Vissza

Tartalom

Táplálkozás - korszerűen5
Szüksége van-e a háziasszonynak konyhatechnikai ismeretre?8
Valamit a fűszerezésről és a sózásról12
Miből mennyit?16
Ha nincs kéznél mérleg18
Mihez mi illik?19
Étel a hűtőszekrényben21
Előételek23
33 tavaszi leves31
33 nyári, őszi leves40
33 téli leves50
Levesbetétek59
Csorbák, borsok61
Főzelékek, zöldségek - hagyomány és újítás72
Zöldsaláta72
Zöldbab74
Zöldborsó78
Spenót84
Spárga92
Karalábé96
Karfiol100
Kelkáposzta és kelbimbó108
Tök114
Zeller119
Sárgarépa121
Káposzta122
Fejes káposzta savanyítása126
Paradicsom126
Zöldpaprika135
Vineta137
Gomba140
Burgonya146
Muszaka - többféleképpen155
Vegyes főzelékreceptek157
Negyven féle tojás166
Szárnyasok177
Juhhús194
Marhahús205
Sertéshús223
Disznót vágunk237
Vadhúsok250
Belsőségekből készül270
Pástétomok282
Mártások - melegen, hidegen288
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv