kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 306 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 14 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Kézirat. |
| Bevezetés | 3 |
| Alapfogalmak | |
| Az élelmianyagok és ételek fizikai kémiája és kolloidikája | 7 |
| Kolloidkémiai alapfogalmak | 7 |
| A hig oldatok törvényszerüségei | 23 |
| A levegő páratartalma | 29 |
| Határfelületi jelenségek | 33 |
| A viz kolloidkémiai jelentősége | 45 |
| Különböző élelmezési szempontból fontos kolloid rendszerek | 59 |
| Élelmiszer- és ételizesitők, valamint szinezékek | 109 |
| Az élelmianyagok és ételek élvezeti értéke | 109 |
| Illat-, aroma-, zamat | 110 |
| Az iz fogalma és az izérzetek csoportositása | 111 |
| Az iz- és zamatanyagok eredete | 112 |
| Izesités, izszerelés | 114 |
| Az élelmianyagok és ételek izesitésére alkalmas anyagok (vegyületek) | 115 |
| Az élelmianyagok szinezékei | 138 |
| Természetes szinezékek | 138 |
| Mesterséges szinezékek | 148 |
| Az ételkészités technológiai folyamatainak hatása a természetes élelmiszer szinezékekre és védekezés a kedvezőtlen szinváltozások ellen | 150 |
| Konyhatechnológia | 155 |
| Előkészitési eljárások | 156 |
| Válogatás | 156 |
| Tisztitás | 159 |
| Darabolás-formálás | 162 |
| Mosás-áztatás | 167 |
| Lazitási eljárások | 170 |
| Előkészitő eljárások | 175 |
| Az ételek süritése-kötése | 175 |
| Izesités | 183 |
| A hőhatásról általában | 191 |
| Az ételkészités befejezése | 233 |
| Az ételkészitési technológiai folyamatok hatása a különböző diszperz rendszerekre | 241 |
| Emulziók az ételkészitési technikában | 241 |
| Habok az ételkészitési technikában | 247 |
| Gélek az ételkészitési technikában | 251 |
| Az ételek elkészitése közben fellépő iz, szag és egyéb érzékszervi tulajdonságok, valamint azok megitélése | 261 |
| Érzékszerveink fontossága a fogyasztott étel kiválasztásában | 261 |
| Az érzékszervi elbirálásra alkalmazott eljárások és azok lényege | 264 |
| Különböző érzékszervi vizsgálati rendszerek | 269 |
| Értékelési mintalap | 276 |
| Ábrajegyzék | 285 |
| Táblázatok | 287 |
| Irodalomjegyzék | 301 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.