kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Könyvkötői papírkötés |
| Oldalszám: | 138 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 14 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | 2. kiadás. Fekete-fehér fotókkal, illusztrációkkal. Megjelent 580 példányban. Tankönyvi szám: KG-165. Kézirat. |
| Élesztős tészták (első rész) | 5 |
| Gyúrt élesztős tészta | 6 |
| Fonott kalács | 9 |
| Briós | 10 |
| Barhesz | 10 |
| Kétszersült | 11 |
| Szendvicsbriós | 11 |
| Kevert élesztős tészta | 12 |
| Kuglófkészítés | 13 |
| Csokoládés kuglóf | 14 |
| Fánk | 14 |
| Élesztős tészták (második rész) | 15 |
| Hajtogatott élesztős tészta | 15 |
| Túrós táska | 18 |
| Diós csiga | 18 |
| Svájci kifli | 19 |
| Tiroli rétes | 19 |
| Omlós élesztős tészta | 21 |
| Pozsonyi kifli | 21 |
| Diós-mákos tekercs | 22 |
| Tepertős pogácsa | 24 |
| Felvert tészták (első rész) | 25 |
| Hidegen készített felvert tészták | 26 |
| Piskótatészta | 27 |
| Doboslap készítése | 27 |
| Indiánertészta | 29 |
| Babapiskóta | 29 |
| Diófelvert | 30 |
| Csokoládés vajaslap | 31 |
| Macskanyelv | 32 |
| Felvert tészták (második rész) | 33 |
| Melegen készített felvert tészták | 33 |
| Melegen készített könnyű felvertek | 34 |
| Sand felvert | 34 |
| Pomponette felvert | 34 |
| Estike | 34 |
| Habsütemény | 35 |
| Melegen készített nehéz felvertek | 36 |
| Sacher felvert | 36 |
| Krémkenyérfelvert | 37 |
| Omlós tészták (első rész) | 38 |
| Gyúrt omlósok | 38 |
| Fehér linzerkészítmények | 39 |
| Linzerkoszorú | 39 |
| Rácsos linzer | 40 |
| Resztelt szelet | 40 |
| Almás lepény | 40 |
| Barna linzerkészítmények | 41 |
| Isler | 41 |
| Bécsi kocka | 42 |
| Orléans szelet | 42 |
| Sós tészta | 43 |
| Töltött sós teasütemény | 43 |
| Omlós tészták (második rész) | 45 |
| Kevert omlós tészták | 45 |
| Édes teasütemény | 46 |
| Néró tészta | 46 |
| Csokoládés néró | 47 |
| Rigolettó | 47 |
| Paté kifli és csillag | 48 |
| Tealepény vagy gyümölcslepény | 49 |
| Áthúzó-, bevonóanyagok | 49 |
| Fondant készítése | 49 |
| Mártógyurma | 51 |
| Pormassza v. kroklánmassza | 52 |
| Vajastészta | 53 |
| Vajastészta készítése | 53 |
| Vajastésztából készített sütemények | 57 |
| Búrkifli | 57 |
| Pálmalevél | 58 |
| Őznyelv | 59 |
| Vajas túrós táska | 59 |
| Almás pite | 59 |
| Habroló | 60 |
| Krémes | 60 |
| Francia krémes | 62 |
| Albán krémes | 62 |
| Nőiszeszély | 62 |
| Gyümölcshabosok | 63 |
| Hasé | 63 |
| Nyitott hasé | 63 |
| Csukott hasé | 63 |
| Könnyű sós teasütemény-félék | 64 |
| Florentin | 64 |
| Paprikás rúd | 64 |
| Sonkás kifli | 64 |
| Sajtos roló | 64 |
| Cukorkészítmények | 64 |
| Hígító cukoroldat | 65 |
| Kandiszoldat | 65 |
| Fondant | 66 |
| Karamellek | 66 |
| Kulőr | 66 |
| Doboscukor | 66 |
| Grillázs | 67 |
| Hengerelt tészták | 67 |
| Tartós vagy bonbonmarcipán | 67 |
| Hideg úton készült marcipán | 68 |
| Sütőmarcipán | 69 |
| Mandulás kifli | 70 |
| Néhány édes teasütemény | 70 |
| Makrontészta | 71 |
| Forrázott tészta | 72 |
| Képviselőfánk | 73 |
| Ecklair | 73 |
| Kikészített sütemények (első rész) | 74 |
| Kikészítési műveletek | 76 |
| Kikészített sütemények csoportosítása | 76 |
| Torták | 76 |
| dobostorta | 77 |
| stefánia-torta | 77 |
| kongó torta | 79 |
| csokoládétorta | 80 |
| diótorta | 81 |
| kávé-(mocca) torta | 81 |
| rokokó torta | 82 |
| puncstorta | 82 |
| legyező torta | 83 |
| Rozalinda-torta | 84 |
| Szeletek | 85 |
| Roládok (tekercsek) | 86 |
| Minyonok | 87 |
| kapszliból készült | 87 |
| hüvelyekből készült | 87 |
| A minyon áthúzása | 88 |
| Desszertek | 89 |
| Kikészített sütemények (második rész) | 90 |
| Csemegék | 90 |
| bambitorta | 91 |
| tátracsúcs | 92 |
| bohémkocka | 92 |
| lúdlábtorta | 93 |
| royal bomba | 93 |
| párizsi bomba | 94 |
| konyakos bomba | 94 |
| napóleon csemege | 94 |
| Velence csemege | 94 |
| sacher torta | 95 |
| marcipános csemege | 95 |
| kongó csemege | 95 |
| koffécsemege | 95 |
| csokoládéroló | 96 |
| Tejszínes sütemények | 96 |
| Orosz krémtorta | 96 |
| Rigójancsi | 97 |
| Indiáner | 98 |
| Kávéfánk | 98 |
| Eperfánk | 99 |
| Gesztenyealagút | 99 |
| Marcipános sütemények | 100 |
| Marcipángyümölcs | 100 |
| Marcipánfigurák | 101 |
| Nagy burgonya | 101 |
| Kis burgonya | 102 |
| Teasütemények | 103 |
| Függelék | 105 |
| Fagylaltgyártás | 105 |
| Szabványelőírások | 105 |
| A fagylaltgyártás munkafolyamatai | 106 |
| előkészítés | 106 |
| keverékkészítés | 107 |
| pasztőrözés | 107 |
| szűrés | 107 |
| homogénezés | 108 |
| hűtés | 108 |
| pihentetés | 108 |
| fagyasztás | 108 |
| utánfagyasztás | 109 |
| Fagylaltípusok | 110 |
| Citrom- és narancsfagylalt | 110 |
| Egyéb gyümölcsfagylalt | 110 |
| Tejfagylalt | 110 |
| Tejszínes fagylalt | 111 |
| Poharas fagylaltkülönlegességek | 111 |
| Parfé | 113 |
| Lágyfagylalt | 113 |
| Fagylaltpor | 116 |
| Előforduló fagylalthibák | 117 |
| Pohárkrémek | 121 |
| Gesztenyepüré-készítés | 122 |
| A díszítés jelentősége | 123 |
| A minőségről általában | 125 |
| Süteményhibák | 127 |
| A sütemények súlya | 129 |
| Felhasznált irodalom | 131 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.