A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

Az étkezés illemtana

Jó modor - á la carte

Szerző
Fordító

Kiadó: Mérték Kiadó Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 116 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 16 cm x 10 cm
ISBN: 963-951-930-8
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

- Fontosabb a "hogyan", mint a "mit"!
- Szürcsöljük az osztrigát?
- Ropogtatjuk a homárt?
- Mit hogyan kell enni?
- Mikor melyik poharat használjuk?
- Melyik evőeszköz mire való?
Megkönnyítjük Önnek az asztali illem elsajátítását, hogy a legközelebbi ünnepi ebédet zavartalanul tudja élvezni!

Tartalom

Előszó4
Étkezés á la carte6
Mit hogyan együnk?8
Előételek8
Szárnyasok és hús12
Hal és héjasok17
Hogyan együk a zöldséget?24
Tojás, köretek, tészták és társaik25
Utóételek: sajt, gyümölcs és egyéb kísértések28
Terülj, terülj asztalkám!34
Minden a szervezésen múlik36
"Mi szem-szájnak ingere"37
A terítés42
Evőeszköz45
A pohárról és annak tartalmáról50
A választás kínja52
Melyik pohár mire jó?52
Melyik ital mihez illik?57
Kis italismeret60
Illemszabályok a pohárral kapcsolatban64
Jó tanácsok vendéglátóknak és vendégeknek68
Oldott hangulat70
A vendéglátó névjegye: a meghívó70
Isten hozott minálunk! - Az üdvözlés75
A bemutatás77
Sima vagy csokornyakkendő? - Az öltözködés rendje78
Az ünnepi vacsorától a partiig - Szabályok minden alkalomra80
Asztali illemtan92
Small talk - Az asztali beszélgetés96
Ki üljön ki mellé? - Az ülésrend101
A tálalás művészete105
Máskor is jövünk? - Az elbúcsúzás108
Segítség kisebb malőrök esetén111
Tárgymutató115
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv