| Előszó | 3 |
| A választék közlésének és bemutatásának lehetőségei | 7 |
| A választék bemutatásának módszerei | 7 |
| Az ételek és italok árainak közlése | 9 |
| Az étlap- és étrend-összeállítás irányelvei | 13 |
| Az étlap, illetve menükönyv írása | 13 |
| A rendelkezésre álló élelmianyagok számbavétele | 14 |
| A beszerzések előrelátó irányítása | 14 |
| Az elkészítési idő felmérése | 16 |
| A személyi és technikai feltételek mérlegelése | 16 |
| A készételek és frissensültek aránya | 18 |
| A termelés gazdaságossága | 19 |
| Az étlap összeállításával kapcsolatos követelmények | 20 |
| Az üzlet jellegéhez, osztályba sorolásához, vendégköréhez való alkalmazkodás | 20 |
| Az idényszerűséghez és az ésszerű táplálkozáshoz való igazodás | 22 |
| Nyersanyag, szín, íz, elkészítési módok változatossága | 23 |
| Az árak figyelembevétele a választék összeállításánál | 24 |
| A vendégkör összetételének vizsgálata | 25 |
| Az ételek elnevezése | 26 |
| Az ételválaszték terjedelme | 27 |
| Az ételcsoportok kialakítása | 28 |
| Az ételcsoportok választékának meghatározása | 29 |
| Levesek | 30 |
| Hideg előételek | 33 |
| Meleg előételek | 41 |
| Készételek | 48 |
| Frissensültek | 51 |
| Köretek és főzelékek | 59 |
| Saláták | 61 |
| Tészták, cukrászkészítmények | 62 |
| Gyümölcsök, befőttek, párolt gyümölcsök | 66 |
| Sajtok | 67 |
| Kímélő ételek | 67 |
| Házi specialitások, különlegességek | 67 |
| A választék összeállításának irányelvei a különböző üzlettípusokban | 69 |
| Étrendek, menüsorok összeállítása | 70 |
| Az étrend, ételsor, menü fogalma | 70 |
| Étrendek összeállításának irányelvei | 73 |
| Az étrendek fajtái | 75 |
| Az étlapok külalakja, kivitelezése | 83 |
| Általános formai követelmények | 83 |
| Az étlapok belső beosztása | 84 |
| További kiemelési lehetőségek az ételválaszték alapján | 89 |
| Az étlapok külalakja | 90 |
| Az étlapok kivitelezése | 90 |
| Az étlapok mérete, terjedelme | 92 |
| A sokszorosítás módja, a papír minősége | 93 |
| Étlapfajták | 94 |
| Napi étlap | 96 |
| Állandó étlap | 96 |
| Napi étlapbetét, napi ételajánlat | 96 |
| Kímélő, diétás étlap | 98 |
| Gyermekétlap | 99 |
| Reggeli étlap | 100 |
| Napközi (tízórai) étlap | 100 |
| A több nyelvű étlap | 100 |
| Étlapok helyesírása | 103 |
| Nagy és kis kezdőbetűk alkalmazása a magyar étlapon | 105 |
| Idegen szavak használata és írása | 106 |
| Összetett szavak egybe- és különírása, kötőjel kötelező alkalmazása | 108 |
| Rövidítések - elválasztások | 112 |
| Az étrendkártyák fajtái és kivitelezése | 115 |
| Egy- és több lapos menükártyák | 117 |
| Egy és több nyelvű étrendkártyák | 117 |
| Az ételsor írásmódja, elhelyezése | 118 |
| Az italsor közlése | 119 |
| A menükártyák alapanyaga, írása | 120 |
| Az italválaszték kialakítása és közlési módjai | 121 |
| Az italválaszték közlésének lehetőségei | 122 |
| Itallapok beosztása | 123 |
| Étvágygerjesztő italok | 124 |
| Sörök | 126 |
| Borok | 127 |
| Pezsgők és habzóborok | 130 |
| Pálinkafélék | 130 |
| Likőrök | 131 |
| Kevert italok (báritalok) | 131 |
| Alkoholmentes italok | 131 |
| Italárlapok szerkesztése és kivitele | 132 |
| Idegen nyelvű italárlapok | 133 |
| Italválaszték a különböző profilú üzletekben | 135 |
| Az árlapszerkesztés | 137 |
| Mellékletek | 145 |