kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Béres Rt. |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Tűzött kötés |
| Oldalszám: | 39 oldal |
| Sorozatcím: | Béres kiadványok |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 19 cm x 11 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Néhány egy színnel színezett ábrával. |
| Ajánlás | 5 |
| Az evés tudománya - jót és jól | 7 |
| A táplálkozási vizsgálatok előkészítése, felépítése | 10 |
| A vizsgálatok módszerei | 12 |
| A tápanyagok bevitele a hétköznapi és vasárnapi étrend súlyozott átlaga alapján | 13 |
| Fehérjék | 13 |
| Zsírok | 13 |
| Szénhidrátok | 14 |
| A főbb tápanyagok aránya | 14 |
| Vitaminok | 15 |
| A-vitamin (retinol) | 15 |
| B1-vitamin (tiamin) | 16 |
| B2-vitamin (riboflavin) | 16 |
| B12-vitamin (kobalaminok) | 16 |
| Niacin | 16 |
| Folsav | 17 |
| C-vitamin (aszkorbinsav) | 17 |
| Ásványi anyagok | 17 |
| Nátrium | 19 |
| Kálium | 19 |
| Kalcium | 19 |
| Magnézium | 19 |
| Réz | 19 |
| Cink | 20 |
| Vas | 20 |
| Az egyes élelmiszercsoportok fogyasztási gyakorisága | 23 |
| Alkoholos italok fogyasztása | 26 |