| Beköszöntő | 3 |
| A lakás | 6 |
| Előszoba és hall | 7 |
| Az ebédlő, vagy ami megmaradt belőle | 8 |
| A hálószoba, vagy ami megmaradt belőle | 11 |
| Fogadó- és dolgozószoba | 13 |
| A gyerekszoba | 13 |
| A fürdőszoba | 14 |
| Személyzeti szoba | 16 |
| A konyha | 17 |
| Az éléskamra | 19 |
| Pince és padlás | 20 |
| Az agglegény otthona | 21 |
| A lakás karbantartása | |
| A takarítás | 23 |
| A parketta | 25 |
| Szőnyegek | 26 |
| A falak. (Takarítás és tatarozás) | 27 |
| Ajtók és ablakok | 28 |
| A fűtés | 29 |
| Fertőtlenítés - molyirtás | 30 |
| Mosás és nagymosás | 32 |
| Mosogatás és ezüsttisztítás | 35 |
| Apró holmik | 36 |
| Az üvegszekrény | 36 |
| Csipke, elefántcsont, gyöngyház | 36 |
| Lámpaernyők | 36 |
| Kilincsek | 36 |
| Cipő és kesztyű | 38 |
| Könyv, újság, papírholmi | 39 |
| Házivarrás és ami kell hozzá | 40 |
| A háztartás kis árulói | 41 |
| A szobaleány kis kátéja | 42 |
| A háziasszony mint kertész | |
| A szobanövények ápolása | 43 |
| Átültetés | 44 |
| Beteg szobanövények | 44 |
| Virágok a vázában | 44 |
| Mit csinálok a hagymáimmal? | 45 |
| Akinek kertje van | 45 |
| A háziasszony mint orvos | |
| Míg az orvos megérkezik | 47 |
| A beteg ember kosztja | 50 |
| A háziasszony a házirenden kívül | |
| Utazás, kirándulás, költözködés | 51 |
| Ünnepnapok és ajándékok | 54 |
| A konyha művészete és ami hozzátartozik | |
| Az asztal és a vendégasztal | |
| A mindenapi asztalterítés | 56 |
| Hogyan terítem meg a vendégasztalt | 57 |
| Asztaldísz | 61 |
| A vendégek ültetése | 63 |
| Hogyan terítenek Angliában? | 64 |
| Hogyan szolgálnak fel Angliában? | 65 |
| Reggeli, villásreggeli, tízórai | 65 |
| Délutáni étkezések | |
| Ötórai tea | 68 |
| Kávés ozsonna | 69 |
| Gyerekzsúr | 69 |
| Garden-party | 70 |
| Olcsó büffé | 72 |
| A tálalás | 73 |
| Asztali örömök és gondok | |
| Az étrend összeállítása | 79 |
| Hibás étrendek | 81 |
| Mi jár a hal mellé? | 81 |
| Mit adok be a húsokkal? | 82 |
| A mindennapi étkezés | |
| Az élelmiszerek helyes beosztása | 87 |
| Egyéb jótanácsok és tudnivalók | 88 |
| Vízkő eltávolítása stb. | 89 |
| Élelmiszerek eltartása jég nélkül | 89 |
| A konyha művészete a konyha nyelvén | 89 |
| A főzés művészete | |
| Hogyan kell használni a recepteket | 92 |
| Általános tudnivalók a főzésről | 94 |
| A halak | 95 |
| A tojás | 96 |
| A burgonya | 97 |
| A gomba | 97 |
| A rizs | 97 |
| A főtt tészta | 98 |
| A főzelék | 98 |
| A különböző húsok | 99 |
| Saláták | 102 |
| Édes tészták | 102 |
| Élesztős tészták | 104 |
| A torták | 105 |
| A fagylalt és a fagylaltgép | 106 |
| A befőzés | 107 |
| Kávé, tea, csokoládé | 110 |
| Szendvicsek és sós teasütemények | 111 |
| Hideg és meleg italok | 112 |
| Hétköznapi ebéd- és vacsoraminták | 112 |
| Vasárnapi ebéd- és vacsoraminták | 114 |
| Vendégebédek és vacsorák | 116 |
| Ünnepi ebédek és vacsorák | 117 |
| Böjti ebédek és vacsorák | 117 |
| A jó konyha (Kipróbált receptek gyűjteménye) | |
| Levesek | 120 |
| Levesbevalók | 130 |
| Halak | 134 |
| Mártások | 141 |
| Kocsonyák | 146 |
| Pástétomok | 149 |
| Tojásételek | 152 |
| Előételek | 159 |
| A burgonya s ami belőle készül | 168 |
| Riszből készült ételek | 170 |
| A gomba és a gombás ételek | 174 |
| Zöldségfélék | 175 |
| Főtt tészták és rétesek | 184 |
| Húsok és pecsenyék | 191 |
| Saláták | 210 |
| Édes főtt tészták és tejes ételek | 217 |
| Élesztős tészták | 221 |
| Puddingok és sült tészták | 227 |
| Torták és apró sütemények | 237 |
| Krém, fagylalt, hűsítő italok | 257 |
| Kompótok, befőttek, konzervek és szedvicsek | 266 |
| Tárgymutató az első és második részhez | 284 |
| Tárgymutató a receptek gyűjteményéhez | 288 |