| A szorgos méhekről és a lajhárokról - Bevezetés | 7 |
| Az Olümposzon - Liu Zihua, a mesterszakács | 8 |
| A szakácsművészet mint híd - Liu Zihua benyomásai Németországról | 11 |
| A jó íz az élet lelke - A szakácsművészetről | 12 |
| "Evett már?" - A szavak jelentéséről | 13 |
| A harcművészetből kölcsönözve - Asztali szokások | 14 |
| Az ujjak meghosszabbítása - Evés pálcikával | 15 |
| A Középső Birodalom - Kína (térkép) | 16 |
| Az evés összeköt - A család mindennapokról | 18 |
| Kultúra és történet | |
| Az istenek engedélyével - A császár konyhája | 20 |
| A pizza is megbékítheti a szívet - Pu-csie, az utolsó császár öccse | 22 |
| Évezredeken át érlelve - A szakácsművészet története | 26 |
| Hideg jin, meleg jang - Az egészséges táplálkozás alapja | 31 |
| Fontos hozzávalók | |
| Amilyen színes, olyan zavarba ejtő - Bevásárlás az ázsiai üzletekben | 34 |
| Zöldségek - Kínai kel, szójabaa, pak choi, bambusz | |
| Viasztök, fokhagyma, póréhagyma, gyömbér, vízigesztenye, gombák, jamszgyökér és lótuszmag | 38 |
| Reggel, délben, este - Rizs - milliók tápláléka | 40 |
| Puha és fehér - Mantou - gőzölt kenyér | 42 |
| Egyszer káosz, máskor hosszú élet - Ravioli és tészta | 43 |
| Tisztán kézi munka - Tésztakészítés kínai módra | 44 |
| A hangulaton múlik - Az ivásról | 46 |
| A főzés | |
| Alapreceptek - Csirkealaplé, rizs és szószok | 48 |
| Főzési eljárások | 50 |
| Konyhai eszközök - Wok, tüzesfazék, bambuszpároló és konyhai bárd | 52 |
| Aprítási technikák a kínai konyhában | 54 |
| Díszítés, körítés - Uborkalegyező, írásjelek és retekrózsa | 56 |
| Karalábévirág, paradicsomvirág és hagymaecset | 58 |
| Chilivirág, tésztafészek és dinnyetál | 60 |
| Kína konyhái | |
| Klasszikus - Az északi konyha | 62 |
| A titok a vízben rejlik - A Tsingtao sörfőzde | 68 |
| A régió receptjei | 72 |
| Bőséges - A keleti konyha | 114 |
| A barátságra - A saohszingi rizsbor | 118 |
| A régió receptjei | 121 |
| Ízletes - A déli konyha | 158 |
| A Sárkánykút völgyében - A lungcsingi zöldtea | 162 |
| A régió receptjei | 166 |
| Kiadós - A nyugati konyha | 206 |
| A társadalomnak élni - A piacok | 212 |
| A régió receptjei | 216 |
| A Föld ajándékaiból - A vegetáriánus konyha | 254 |
| Sárga kincs - A tofu | 256 |
| A 15 leghíresebb húsmentes recept | 260 |
| Recept- és tárgymutató | 270 |
| A receptek mutatója az előételektől az édességekig | 278 |