Próbálja ki megújult, VILLÁMGYORS keresőnket!

963.036

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig!

Az intenzív ápolás helye és szerepe a progresszív betegellátási rendszerben (dedikált példány)

Különlenyomat a Honvédorvos 1972. XXIV. évfolyam 2. (ápr.-jún.) számából

Szerző
Kiadó:
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 5 oldal
Sorozatcím: Honvédorvos
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: A szerző, Dr. János György által dedikált példány.
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet:
Az intenzív betegellátás fogalma az elmúlt 10—15 esztendőben az orvostudomány és az orvosi technika fejlődésével került az orvosi szaknyelvbe. Az intenzív ápolás bevezetése egyben... Tovább

Előszó

Részlet:
Az intenzív betegellátás fogalma az elmúlt 10—15 esztendőben az orvostudomány és az orvosi technika fejlődésével került az orvosi szaknyelvbe. Az intenzív ápolás bevezetése egyben megváltoztatja a kórházak működéséről, felépítéséről, szerkezetéről, vezetéséről alkotott korábbi gyakorlatot. Az intenzív ápolás a progresszív betegellátási rendszernek egyik láncszeme. A kórház ezen betegellátási rendszer meghatározott szakasza, amely követi a körzeti orvosi, majd a járóbeteg-szakorvosi ellátást.
A kórházon belül a progresszív ellátási rendszernek három szintjét különböztetjük meg: az intenzív, az aktív és a lábadozó vagy rehabilitációs ágyak szakaszait.
Nem is oly rég volt már egy periódus, amikor a kórház osztályokra való tagozódása mellett is voltak osztályoktól független, kivált részlegek. A mi kórházunkban is működött lábadozó osztály. Közkőrházakban vannak például baj megállapító részlegek, amelyek szintén nem tartoznak a szakágazatok szerinti osztályokhoz. A szakágazatok szerinti tagozódástól bizonyos eltérések tehát mutatkoznak és az intenzív therápiának, a progresszív ápolási rendszernek bevezetése a modern kórházba tulajdonképpen a szakágazatok tagadása, magasabb szinten.
Az egyes diszciplínák szétválása, a specializálódás után vannak bizonyos súlyos állapotok (elsősorban a keringés, a légzés, és a só-folyadékháztartás felbomlása), amelyekben a túlélés biztosítása a döntő, és csak másodlagosan jön tekintetbe a kiváltó ok, amely a súlyos állapotot létrehozta. így tehát magasabb szinten, az intenzív ápolás interdiszciplinárissá válik, a specializálódásnak a tagadásává anélkül, hogy az orvostudomány specializálódását a priori tagadná.
Konferenciánk nem volt hivatott arra, hogy az intenzív therápia minden részletkérdésével tudományos önállóság igényével foglalkozzék. Vissza

Dr. János György

Dr. János György műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. János György könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Az intenzív ápolás helye és szerepe a progresszív betegellátási rendszerben (dedikált példány) Az intenzív ápolás helye és szerepe a progresszív betegellátási rendszerben (dedikált példány) Az intenzív ápolás helye és szerepe a progresszív betegellátási rendszerben (dedikált példány)

A borító enyhén elszíneződött.

A borítón a szerző, dr. János György névre szóló dedikációja látható.

Állapot:
2.320 ,-Ft
12 pont kapható
Kosárba