kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Minerva Kiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Könyvkötői papírkötés |
| Oldalszám: | 629 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 15 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Győry Miklós fekete-fehér illusztrációi stílusosan egészítik ki a könyvet. Bővített és átdolgozott kiadás. |
| Előszó | 5 |
| Az ínyesmesterség | 7 |
| A magyar konyha | |
| Bevezetés | 11 |
| Ételeink sava-borsa | 17 |
| Receptek, ízek-zamatok titkai | 17 |
| A rántás "tudománya" | 18 |
| Habarás, "staubolás" | 19 |
| Levesek, főzelékek sűrítése | 20 |
| A jó tejföl dicsérete | 20 |
| A fűszerek hada és a paprika regénye | 22 |
| Fűszerek a magyar konyhában | 25 |
| Hagyma, paprika, bors, fokhagyma | 26 |
| Ecet (sűrítmény) és só | 28 |
| Hazai fűszernövényeink | 29 |
| Cukor, fahéj, vanília | 31 |
| Fűszerritkaságok | 32 |
| Fűszerkeverékek | 35 |
| A modern konyha | 36 |
| Tudományos, egészségügyi | 37 |
| A konyhai eszközök | 38 |
| Az éléskamrában | 40 |
| Szabad tűz mellé | 41 |
| Receptgyűjtemény | |
| A receptekben előírt mennyiségek | 47 |
| Levesek és levesbe valók | 48 |
| Levesek | 48 |
| Leveskülönlegességek | 63 |
| Levesbe és leveshez valók | 71 |
| Egytálak, főzelékek, meleg és hideg előtelek | 76 |
| Tojásételek | 76 |
| Burgonyás ételek | 90 |
| Rizses fogások | 98 |
| Sós (zsírban sült és főtt) tészták, pudingok | 102 |
| Előételek palacsintából és rétesből | 122 |
| Főzelék- és zöldségfélék | 125 |
| Gomba | 170 |
| Száraz hüvelyesek: bab, borsó, lencse | 176 |
| "Zóna" húsételek, könnyű feltétek | 180 |
| Pástétomok, kocsonyák, aszpikos fogások | 188 |
| Főtt és sült húsok, pecsenyekülönlegességek | 198 |
| Marhahús | 201 |
| Sertéshús | 218 |
| Borjúhús | 226 |
| Marha-, sertés- és borjúhúsból készült fogások | 235 |
| Bárány-birka, juh-ürü | 239 |
| Háziszárnyasok | 249 |
| Csirke, tyúk, jérce, kappan és kakas | 251 |
| Liba, kacsa, pulyka és gyöngytyúk | 259 |
| Belsőségek | 271 |
| Vadak | 279 |
| Halak | 305 |
| Édesvizi halak | 306 |
| Édes- és sósvízi különlegességek | 325 |
| Köretek, mártások és saláták | 340 |
| Édes tészták | 372 |
| Gyúrt tészták, metéltek, kockák, gombócok | 372 |
| Rétesek és palacsinták | 379 |
| Fánkok, zsírban sültek, morzsák | 386 |
| Felfújtak, pudingok, omlettek | 394 |
| Házi sütemények | 400 |
| Kalácsok és kuglófok | 413 |
| Ötórai tea - vacsora utáni fekete | 423 |
| Tea, kávé, kakaó | 423 |
| Édes teasütemények | 428 |
| Csemegék | 438 |
| Tejes, tejszínes készítmények, krémek és sodók | 446 |
| Gyümölcsök | 453 |
| Gyümölcslevesek és főzelékek | 462 |
| Déligyümölcs-különlegességek | 465 |
| Sós-sajtos házitészták, teasütemények, szendvicsek | 472 |
| Italok | 490 |
| Házi cukrászat | 500 |
| Torták | 501 |
| Tortakülönlegességek | 507 |
| Tortakrémek és mázak | 515 |
| Cukrászsütemények | 519 |
| Cukrászati különlegességek | 526 |
| Fagylaltok, parfék, jeges különlegességek | 532 |
| Négy évszak | |
| Hagyomásos ételek - hagyományos napokra | 543 |
| Szilveszteri krampampuli és újévi malac | 544 |
| A krampampuli | 544 |
| Újévi malacpecsenye | 545 |
| Disznótoros idők | 549 |
| A tavasz ébredése | 554 |
| Heringsmauz | 554 |
| Tavaszi juhtúró, retek és hagyma | 555 |
| Húsvét a fehér asztalon | 555 |
| Jönnek a primőrök | 558 |
| A kánikula napjai | 559 |
| Bál és búcsú Anna napján | 559 |
| Könnyű nyári ételek | 561 |
| Őszi fények | 562 |
| Szüret és kiskocsmák Budán | 562 |
| Szüreti "kolbász", gesztenye és gyümölcsök | 565 |
| Téli beszerzések | 568 |
| Káposztataposás a Belvárosban | 569 |
| Megindulnak a fenyők | 572 |
| Déligyümölcsök Mikulás puttonyában | 572 |
| A várakozás napjai | 574 |
| A karácsonyi pulyka | 575 |
| Diós és mákos | 577 |
| Tárgymutató | 579 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.