kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | "Pátria" Irodalmi Vállalat és Nyomdai Részvénytársaság |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Könyvkötői papírkötés |
| Oldalszám: | 128 oldal |
| Sorozatcím: | Rádiós gazdasági előadások |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 23 cm x 15 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Második kiadás. Az előadásokat írta: Dr. Zajtay Artur ny. m. kir. kísérletügyi igazgató. Nyomtatta a "Pátria" R.-T., Budapest. |
| A takarmányok alkotórészei és azok szerepe az állat táplálkozásában | |
| Bevezetés | 3 |
| Mire fordítja az állat takarmányát? | 4 |
| A takarmány nyers táplálóanyagai | 5 |
| A takarmányalkatrészek csoportosítása | 6 |
| Az emésztési folyamatok | 8 |
| Milyen módon válnak a takarmányrészek oldhatatlan anyagai oldhatókká? | 9 |
| Az oldhatóvá vált táplálóanyagok felszívódása | 11 |
| A takarmány emészthetőségének megállapítása | 13 |
| A takarmányok emészthetősége különböző körülmények között | 14 |
| A megemésztett táplálóanyagok értékesítése | 17 |
| A víz feladata | 18 |
| Az emészthető fehérje jelentősége | 20 |
| Az amidok jelentősége | 22 |
| Zsírok és olajok értékesítése | 23 |
| A keményítő- és cukorszerű anyagok (szénhidrátok) szerepe | 25 |
| A megemésztett nyersrost szerepe | 27 |
| Ásványi anyagok (sók) | 28 |
| Vitaminok | 31 |
| A keményítőérték fogalma | 32 |
| A takarmányok jellemző tulajdonságai | |
| Szálastakarmányok | 37 |
| A zöldtakarmányok | 37 |
| A fűfélék | 39 |
| Pillangósvirágú takarmányok | 42 |
| Leveles takarmánynövények | 44 |
| Takarmánykeverékek, egyéb zöldtakarmányok, lombtakarmányok | 45 |
| A legelő és a rét | 46 |
| Széna-, szalma- és pelyvafélék | 47 |
| Gyökér-, gumóstakarmányok és húsos termések | 49 |
| Szemes-, ipari és állati eredetű takarmányok | 51 |
| A szemestakarmányok | 52 |
| Gabonamagvak | 52 |
| Hüvelymagvak | 53 |
| Olajosmagvak | 54 |
| Erdei magvak, rostaaljak és gyommagvak | 54 |
| Malomipari melléktermékek | 55 |
| Az olajgyártásból eredő abraktakarmányok | 56 |
| Keményítőgyári, erjedésipari, sörgyári és cukorgyári melléktermékek | 58 |
| Állati eredetű takarmányok | 60 |
| Az ablaktakarmányok pénzértékének és táplálóértékének összehasonlítása | 60 |
| Gazdasági állataink takarmányozása | |
| Az okszerű takarmányozás általános elvei | 63 |
| Borjúk nevelése | 65 |
| Heverő-, igás- és hízóökrök | 68 |
| Tehenek takarmányozása | 73 |
| A tehéntakarmányokról általában | 75 |
| Tehenek alaptakarmányának összeállítása | 77 |
| Tejelési pótabrak összeállítása | 78 |
| Fejőstehenek nyári tartása | 81 |
| Külső körülmények hatása és tejelválasztása | 82 |
| Juhok takarmányozása | 83 |
| Anyajuhok és kosok | 86 |
| Lovak | 87 |
| Csikók | 88 |
| Munkát végző lovak, kancák és mének | 90 |
| Sertések | 91 |
| Malacok és hízók | 91 |
| Tenyészkocák | 96 |
| Takarmányadagok összeállítása szabvány szerint | |
| Általános szabályok | 97 |
| Példa igáslovak adagjának összeállítására | 100 |
| Igásökör takarmányának összeállítása | 102 |
| Példa juhok takarmányánk összeállítására | 103 |
| Vemhes és szoptató koca takarmányának összeállítása | 104 |
| Borjúk takarmányozásának egy példája | 108 |
| Fejőstehenek takarmányozásánál felmerülő számítások | 111 |
| Zárszó | 118 |
| A takarmányok táplálóértékét feltüntető táblázatok | |
| Zöldtakarmányok | 119 |
| Savanyított takarmányok | 120 |
| Szénák | 120 |
| Szalmák | 121 |
| Pelyvák (törekek) és terméshéjak | 122 |
| Gyökér- és gumóstakarmányok, húsos termések | 123 |
| Szemestakarmányok | 123 |
| Malomipari termékek | 124 |
| Olajipari abraktakarmányok | 125 |
| Keményítő-, szesz-, cukor- és sörgyári takarmányok | 126 |
| Állati eredetű takarmányok | 126 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.