1.034.977

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Két férfi I-II.

Szerző
Fordító

Kiadó: Singer és Wolfner Kiadása
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 279 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 18 cm x 12 cm
ISBN:
Megjegyzés: Két kötet egybe kötve. Nyomtatta a Hungária könyvnyomda, Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a kötetből:

Mary unokatestvérem

- Le Marchant kisasszony, ha nem hagyja rögtön abba a fecsegést O'Brien kisasszonnyal, akkor uzsonna előtt ötven sort kell leirnia - mondotta éles... Tovább

Előszó

Részlet a kötetből:

Mary unokatestvérem

- Le Marchant kisasszony, ha nem hagyja rögtön abba a fecsegést O'Brien kisasszonnyal, akkor uzsonna előtt ötven sort kell leirnia - mondotta éles hangon angol tanitónőnk, akit cseppet sem szerettünk.
Le Marchant kisasszony, az egyik bünös, én vagyok, Prevostné asszony előkelő nevelőintézetében a nagy leányok közé tartozom, mert majdnem tizenhét esztendős vagyok, de fájdalom, nem tarthatok arra számot, hogy csinosnak nevezzenek. Őszintének, gunyolódónak, eszesnek s szellemesnek tartanak, de legkedvesebb barátnőm sem vehetné a lelkére, hogy bájosnak nevezzen. Elpirultam a nevelőnő nyilt rendreutasitására. Az idősebb növendékek rám bámultak, a kisebbek kacagtak, én meg mérgemben kihivóan nevettem, majd dacos pillantást vetettem Finn kisasszony haragos szemébe. Ezért a pillantásért ötven sor irással lakoltani, de hát a világon semmi sem megy ingyenbe. Mary O'Brien - az unokatestvérem - most is, mint rendesen, kétszer annyit fecsegett, mint én, de azért, mig büntetési feladatommal kinlódtam, ő kedve szerint lustálkodhatott Prevostné székében, s csokoládét majszolva rémregényt olvasott. Szünet alatt szabadok voltunk mindaddig, amig a csöngetés össze nem hivott bennünket sovány és szertartásos uzsonnánkhoz. Gyönyörü juniusi délután volt, növendéktársaim kettesével hármasával sétálgattak a játszóhelyen, majd zajos csoportokba verődtek. Meghányták-vetették, hogy nemsokára vége lesz a táncóráknak, azután az igazgatónő egyre növekvő szeszélyességéről, ruhákról, a reggeli kávé minőségéről beszélgettek s hogy kik kapnak majd dijakat. Vissza

Fülszöveg

- ...Tudom, hogy maga nemes lelkű lány, Ellen... elbír egy megrázkódtatást. Egyszer úgyis el kell viselnie. Hát miért ne most? Ó, meg kell mondanom magának, nem hallgathatok tovább... Apja él!
Egész testem remegett. Tudtam, hogy mit mond majd. Érzéseim a torkomat fojtogatták. Rátámaszkodtam a sírkőre s azt mondtam:
- És maga... az apám?
- Eltalálta - felelte -, maga miatt örülök, hogy nem haltam meg. A 4724. szám halt meg és nem a 4725. szám. Az ilyen kis tévedés nem sokat számít. Ki törődik az élővel? Az egyetlen, aki törődnék velem, itt fekszik - s rámutatott a sírra. - Dominick Kellynek ismernek errefelé, az őrül kőfejtő Dominicnek. Jól értek a munkához: gyakorlat teszi a mestert.

Tartalom

Első kötet1-143
Második kötet1-136

B. M. Croker

B. M. Croker műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: B. M. Croker könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv