1.031.459

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A halálhajó

Egy amerikai tengerész története

Szerző
Fordító

Kiadó: Pantheon
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 319 oldal
Sorozatcím: A regény mesterei
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 18 cm x 12 cm
ISBN:
Megjegyzés: Nyomtatta a Budapesti Hirlap nyomdája.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:
Egy hajórakomány gyapotot hoztunk New-Orleansból Amsterdamba. A hajónkat Tuscaloosának hívták.
Fínom kis hajó volt, az ördögbe is, annyi szent! Elsőrangú bárka, valódi... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:
Egy hajórakomány gyapotot hoztunk New-Orleansból Amsterdamba. A hajónkat Tuscaloosának hívták.
Fínom kis hajó volt, az ördögbe is, annyi szent! Elsőrangú bárka, valódi amerikai gyártmány. Hazai kikötő New-Orleans. Oh, te napsugaras, kacagó New-Orleans, milyen más vagy, mint az északi, jegesen puritán és érelmeszesedett kalmár városok. És micsoda pompás szállások a legénység számára. Végre egy hajóépítő, akinek az a forradalmi gondolata támadt, hogy a legénység is ember, nemcsak munkagép. Minden tiszta és csinos. Fürdő, sok tiszta ágynemű és moszkitóhálók. Az étel jó és bőséges. A tányér, kanál, kés és villa tiszta. Volt ott néhány nigger fiú, akiknek semmi más dolguk se volt, csak hogy tisztán tartsák a szállást, hogy a legénység egészséges és jókedvű maradjon. A társaság végre felfedezte, hogy a vidám és egészséges legénység jobban kifizetődik, mint az elzüllött.
Második tiszt? Nem uram! Nem voltam második tiszt ezen a bárkán. Egyszerű fedélzeti munkás voltam, egészen közönséges munkás. Idefigyeljen, uram, matrózok már nem is igen vannak, nem is keresnek már matrózokat. Az ilyen modern teherhajó tulajdonképpen nemis igazi hajó már. Inkább valami úszó gépezet. És azt, hogy az ilyen gépezethez matrózok kellenek, azt, ugy-e, sajátmaga sem hiszi, mégha nem is ért a hajókhoz semmit. Vissza

Fülszöveg

A halálhajó Traven első regénye, 1926-ban közölte folytatásokban egy német napilap, aztán kötet formájában világszerte közkedvelt olvasmánnyá lett. Két ízben filmet is készítettek belőle. A regény egy tengerész kalandos életének első személyben elmondott története.
A tengerész véletlenül lemarad a hajóról igazoló papírok nélkül, és a bürokrácia lelketlensége sehol sem ismeri el az igazát; csempészhajóra kényszerül. Sok humorral és iróniával beszéli el tragikomikus kalandjait, amelyek a nyugati államok bonyolult nacionalizmusát és a rongyosoktól való egyöntetű félelmét tükrözik.

B. Traven

B. Traven műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: B. Traven könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv