1.034.829

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Rabszolgák útja

Szerző
Fordító

Kiadó: Magyar Könyvbarátok Kultúregyesülete
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Varrott papírkötés
Oldalszám: 229 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: A Mahagoni regényciklus harmadik kötete. Szikra Rt. nyomása, Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Hucutsinban gyülekezni kezdtek a szír kereskedők karavánjai. Ez az esemény arra ösztönözte e helység lakóit, hogy ismét felébredjenek. Egész éven át nem is gondoltak arra, hogy még életben vannak,... Tovább

Előszó

Hucutsinban gyülekezni kezdtek a szír kereskedők karavánjai. Ez az esemény arra ösztönözte e helység lakóit, hogy ismét felébredjenek. Egész éven át nem is gondoltak arra, hogy még életben vannak, hogy helységük valahol a földön létezik és hogy városkájuk nevét olyan sokféleképpen lehet írni, hogy megfelelhet minden egyes lakó saját izlésének.
A városi hatóság másképpen írta a városka nevét, mint ahogy a poéta a bélyegeket lepecsételte. Már ez is elegendő ok volt arra, hogy a postamester, aki szövetségi hivatalnok volt, semmiféle személyes, vagy általános kérdésben ne tudjon megegyezni a polgármesterrel, aki viszont az állami kormányzó hatásköre alá tartozott. Mindamellett a polgármester kellő barátságot tartott fenn a postamesterrel ahhoz, hogy alkalmilag a befutó vagy távozó leveleket ujjai között átcsúsztathassa és időnként mosolyogva kérje meg a postamestert arra, hogy ezt vagy azt a levelet tartsa vissza néhány napig, juttassa el később a címzetthez, vagy egy-egy levelet ne a legközelebbi, hanem csak a rákövetkező postával továbbítson.
A posta hetenként csak egyszer érkezett és hetenként csak egyszer indult. Egy indián teherhordó vitte a hátán a legközelebbi nagyobb postagyűjtő telepre, amely négy napi járóföldre volt. Erről a gyüjtőtelepről öszvérháton vitték tovább, hogy további hét-nyolc napi utazás után eljusson a vasútállomásig... Vissza

Fülszöveg

A rabszolgák útja, az elnyomott, emberszámba sem vett mexikói indiánok rabszolgává válásának útja. Traven realista írói művészete a fakitermelő indiánok sorsán keresztül bemutatja egész Mexikót, sőt az egész kapitalista gazdálkodás rablójellegét, népellenességét. A társadalmi igazságot kereső művész eszközeivel leplezi le a kizsákmányolók embertelen, fasiszta módszereit, melyhez az egyház is segítőkezet nyújt.
Traven az elnyomottak írója. Könyve, - melyben megrázó színekkel írja le az indiánok erőszakos toborzását az őserdei rabszolgamunkára, - detektívregénynél változatosabb és érdekfeszítőbb. Írói munkásságának egyik fénypontját jelenti ez a regény, amely most Keszi Imre fordításában végre a magyar olvasóközönség számára is hozzáférhető.

B. Traven

B. Traven műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: B. Traven könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv