A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

A Múlt Magyar Tudósai III. sorozat I-V.

Illyés Géza/Sebestyén Gyula/Gombocz Zoltán/Révai Miklós/Than Károly

Szerző
Róla szól

Kiadó: Akadémiai Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 1.124 oldal
Sorozatcím: A Múlt Magyar Tudósai
Kötetszám: 3
Nyelv: Magyar 
Méret: 14 cm x 9 cm
ISBN:
Megjegyzés: A kötetek papír védődobozban találhatók.

Fülszöveg

Illyés Géza
Illyés Géza professzor nemcsak Magyarországon, hanem európai viszonylatban is az urológiai sebészet úttörője volt. Az ő nevéhez fűződik a vesevezeték röntgenábrázolásának és a vesevizsgálat új módszerének, a pyelographiának kidolgozása. A vesekövek pontos helyzetének meghatározására, daganatok, fejlődési rendellenességek megállapítására is az általa továbbfejlesztett vizsgálati eljárásokat használjuk.

Sebestyén Gyula
Sebestyén Gyula a magyar folklorisztika egyik legkiemelkedőbb tudósa volt. Vizsgálta a magyar rovásírást, a magyar ősvallás emlékeit a sámándobtól a lóáldozatig, írt a regölésről, a honfoglalás mondáiról, számos népszokásról és a hazai folklór sok más jelenségéről. Ő hozta létre az országos néprajzi gyűjtőhálózatot. A magyar néprajzi anyagon kívül a hazánkban élő nemzetiségek népi kultúráját is tanulmányozta.

Gombocz Zoltán
Gombocz Zoltán századunk első évtizedeiben a magyar nyelvtudomány legnevesebb képviselője volt. Ő kezdte írni - Melich Jánossal... Tovább
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
A Múlt Magyar Tudósai III. sorozat I-V. A Múlt Magyar Tudósai III. sorozat I-V. A Múlt Magyar Tudósai III. sorozat I-V. A Múlt Magyar Tudósai III. sorozat I-V. A Múlt Magyar Tudósai III. sorozat I-V. A Múlt Magyar Tudósai III. sorozat I-V.

A kötetek védőborítói enyhén foltosak.

Védődoboz nélkül.

Állapot:
1.980 ,-Ft
30 pont kapható
Kosárba