1.034.197

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A felvezető kör

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Tipp Cult Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 61 oldal
Sorozatcím: Parnasszus Könyvek-Új vizeken
Kötetszám: 1
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 13 cm
ISBN: 963-0090-04-X
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Babiczky Tibor (1980) kötete nyitott mű. Nem címe miatt. Ez tőle túlvallomás. Már az első körről van szó. De annyi irány jelölődik, a formák zártsága, a tájak tártsága... a tájak ugyanoda-visszakanyarodása, a formák szétvetése... erre érthetjük a „nyitottság" jelölését. Legjobb pillanatsoraiban talán végső hangjának lehetőségét előlegezi... talán mégsem, talán még nem... az első kötetek velejárói mindig: a mesterek, is, még. Régóta ismerem Babiczky líráját, nekem a „Vers ősz ürügyén" az a megszólalás, amely biztonságos lelkesedést sugall, hogy e rövid ismertetőt róla írjam. (Megjelenésének ajánlói között voltam, bőséggel.) Hogy „Ez lehet majd..." - várásszó és varázsszó Babiczkyt illetően; nagyon nyitott, amit elkezdett. Felelőssége van önmagával szemben, ezt a szerény „felismerést" a nagy (nagy?) nyilvánossággal meg kell osztanom. Rajta, Babiczky Tibor, itt az a bizonyos ugrásra ösztönző folyó! Az első kötet az első lépés, hármas- vagy még-többes-ugrásé? Kigyelmeden a nagy világ... Tovább

Fülszöveg

Babiczky Tibor (1980) kötete nyitott mű. Nem címe miatt. Ez tőle túlvallomás. Már az első körről van szó. De annyi irány jelölődik, a formák zártsága, a tájak tártsága... a tájak ugyanoda-visszakanyarodása, a formák szétvetése... erre érthetjük a „nyitottság" jelölését. Legjobb pillanatsoraiban talán végső hangjának lehetőségét előlegezi... talán mégsem, talán még nem... az első kötetek velejárói mindig: a mesterek, is, még. Régóta ismerem Babiczky líráját, nekem a „Vers ősz ürügyén" az a megszólalás, amely biztonságos lelkesedést sugall, hogy e rövid ismertetőt róla írjam. (Megjelenésének ajánlói között voltam, bőséggel.) Hogy „Ez lehet majd..." - várásszó és varázsszó Babiczkyt illetően; nagyon nyitott, amit elkezdett. Felelőssége van önmagával szemben, ezt a szerény „felismerést" a nagy (nagy?) nyilvánossággal meg kell osztanom. Rajta, Babiczky Tibor, itt az a bizonyos ugrásra ösztönző folyó! Az első kötet az első lépés, hármas- vagy még-többes-ugrásé? Kigyelmeden a nagy világ szeme, azé a kisvilágé, mely a hiteles lírát áhítja. Első kötetként meg tetszett felelni, magasan. A továbbiakhoz: továbbiakat.
Csak derekasan illik dicsérni. Csak derekasan illik a bizalomnak megfelelni. Az én mesterem, Nemes Nagy Ágnes, szinte megsértett, mikor Rilkét idézte fejemre, ajánlásában: „Talán nehéz hegyeken megyek által..." S hozzátette, vörösödtem: „És ha nem is oly nehezek azok a hegyek ...?" Büszke vagyok rá, hogy nekem nehéznek bizonyultak. Kedves Babiczky Tibor, legyen kigyelmednek is nehéz a hegy!!!
Tandori Dezső Vissza

Tartalom

Az állandó határozó
Amit lehet még 9
Fej vagy írás 10
Az állandó határozó 11
Magyarázatok Gy. számára 12
Ahogy a fény 13
Egy tetszőleges kör középpontja 14
Melyben szomorkodó anyjához szól 16
Már végképp másoknak 17
Már végképp másoknak II. 18
Amiens gyakorol 19
A tér 20
Idegen test
Idegen test 23
A ritmus befogadása 24
Vers ősz ürügyén 25
A kettővel való osztás művelete 26
Róma lángba borul 27
A dió és a fej 29
Vers hosszú alvás előtt 30
Késő őszi tájkép 31
Etűd vonós hangszerekre 32
Portré az ősz színeivel 33
Mégsem mozduló, 2001 35
Neked elégia 36
A legegyszerűbb közlés 37
Beethoven visszanyeri hallását 38
Kis esti, kor nélkül 39
Minden elér
Isten sejthető 43
A nyolcadik napon 45
Á travers de l'air 47
Assisi 48
Jézus bevonul Jeruzsálembe 49
A damaszkuszi út 50
Ezüstből csinált gyöngyökkel 52
Második vers neked 53
Péter megfesti a tagadást 54
Péter Budapesten 55
Péter az égre tekint 56
Péter imája 57
Péter elköszön 58
A mostani tér (10/8x12-es verzió) 59
A mostani tér (10x10-es verzió) 60
A relativitás elmélete 61

Babiczky Tibor

Babiczky Tibor műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Babiczky Tibor könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv