1.034.776

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Bibliai nevek és fogalmak

Szerkesztő

Kiadó: Primo Kiadó-Evangéliumi Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 301 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 22 cm x 15 cm
ISBN: 963-7838-70-8
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A "Bibliai nevek és fogalmak+ című könyvhöz
A könyv , melyet a Kedves Olvasó kezében tart, először az Evangéliumi Kiadó (Stuttgart, 1983) gondozásában látott napvilágot, kis példányszámban.... Tovább

Előszó

A "Bibliai nevek és fogalmak+ című könyvhöz
A könyv , melyet a Kedves Olvasó kezében tart, először az Evangéliumi Kiadó (Stuttgart, 1983) gondozásában látott napvilágot, kis példányszámban.
Mindenekelőtt ezúton mondunk hálás köszönetet a Kiadónak azért, hogy a könyv újrakiadását lehetővé téve annak anyagát mikrofilmen a PRIMO Kiadó rendelkezésére bocsátotta.
A közel 4500 címszót kidolgozó bibliai segédkönyv felhasználja a nemzetközi kutatások eredményeit. Színvonalát nagymértékben emeli az időrendi táblázat, az evangéliumi összhang, valamint a függelék: a bibliai szempontból legfontosabb nevek, csodák és hasonlatok felsorolása.
A könyv protestáns szellemben íródott, a Károli Gáspár féle bibliafordítás névátírását követi. Tekintettel arra, hogy a magyar ajkúak számos bibliafordítást olvasnak, hasznosnak tartotta a Kiadó ebben a kiadásban a négy leggyakrabban használt fordításban (Károli, új protestáns, katolikus, izraelita) szereplő egymástól leginkább eltérő bibliai héber nevek fordításait kiegészítő táblázatban összehasonlítani.
Magyarországon a közelmúltban több hasonló témájú könyv jelent meg. Határainkon túl régi, jól bevált segítséget nyújtanak azok a kisebb-nagyobb terjedelmű lexikonok, amelyek önállóan ismertetik, magyarázzák a Bibliában előforduló neveket, fogalmakat.
Bízunk benne, hogy a hazai érdeklődők is szívesen veszik kezükbe ezt a munkát. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv