1.035.157

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A gólyakalifa

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Osiris Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 166 oldal
Sorozatcím: Millenniumi Könyvtár
Kötetszám: 83
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 13 cm
ISBN: 963-379-929-5
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

"Rembrandti írás. Az eszközei is Rembrandtra emlékeztetnek. Ahogy színek helyett inkább csak fényt s árnyat ismer. Fény s árny váltakozása-villódzása végig a története. S fénybe és árnyba borítva az alakok: a fényt még vakítóbbá teszi az árny, s a belehasító világosság még sötétebbé a tömör feketét. De talán még inkább Rembrandtra emlékeztet az ereje. A dolgoknak az a belemaródása a lélekbe, amely oly kíméletlen erővel történik, hogy már-már a megrendüléssel azonos. A Gólyakalifát olvasod? Akár az Anatómiai előadást néznéd... Csak éppen Rembrandt palástos alakjainak élettel telt nyugalma helyett a babitsi hős oly felgyújtott élete. Oly izgatott, szétömlő, egyre nagyobb lángolásban rohan a vég felé, mint egy mind a két végén egyszerre meggyújtott gyertya lobban el két tűz között. Ilyen kétfelől lobogó lélek a Gólyakalifa hőse." (Illés Endre)

Babits Mihály

Babits Mihály műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Babits Mihály könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv