819.755

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

A gólyakalifa

Szerző

Kiadó: Athenaeum Irodalmi és Nyomdai R.-T.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 152 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 20 cm x 13 cm
ISBN:
Megjegyzés: Harmadik kiadás. Nyomtatta az Athenaeum r.-t. könyvnyomdája, Budapest.

Előszó

Részlet a könyvből:
(Tábory Elemér önéletírása.)
össze akarom állítani életem aktáit. Ki tudja, mennyi időm van még? A lépés, melyre elszántam magam, talán végzetes lesz. Lassan, biztosan múlik... Tovább

Fülszöveg

Babits Mihály (1883-1941) klasszikus költőnk e világirodalmi rangú prózai remeke először 1913-ban jelent meg a Nyugatban.
Tábory Elemér, a regény főszereplője minden jeles tulajdonsággal s hozzá szerencsés körülményekkel megáldott ifjú - mégis a poklok poklát szenvedi meg. Ő, a szellem magas régióiban otthonos Sonntaqgskind éjjelente "egy másik életre ébred": szegény, kiszolgáltatott asztalosinasként, majd szorongó, küszködő irnokként megismeri az anyagi és szellemi frusztrációt.
A kettős életű szereplő leleménye nemcsak mélylélektani búvárkodásra ad alkalmat, s nem is puszta játék, hanem a hős dimenzióit megnövelő írói varázslat. Általa Babits az emberi lét legteljesebb mélységét és magasságát mutatja föl.
A fekete álom és a "kristálylégkörű" nappalok lüktető váltakozása, a két alakmás szinte egy lélekben zajló vívódása a világban tébláboló, tudás és tudatlanság kétségeitől gyötrődő, lehúzó és felemelő erők közt megnyugvást nem lelő ember kifejezője.

Babits Mihály

Babits Mihály műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Babits Mihály könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
A gólyakalifa A gólyakalifa A gólyakalifa A gólyakalifa A gólyakalifa A gólyakalifa A gólyakalifa A gólyakalifa

A borító, a lapélek és néhány lap enyhén foltos.

Állapot:
1.940 ,-Ft
10 pont kapható
Kosárba