1.035.082

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Kutya Magazin 1969

Szerző
Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Mezőgazdasági Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 255 oldal
Sorozatcím: Kutya Magazin
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 22 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal, ábrákkal illusztrált.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:
"Hét évtized
Szokássá vált szert a világon, így nálunk is, hogy létesítmények, intézmények alapításának, fennállásának általában csak kerek esztendős évfordulóit 25-50 vagy 75... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:
"Hét évtized
Szokássá vált szert a világon, így nálunk is, hogy létesítmények, intézmények alapításának, fennállásának általában csak kerek esztendős évfordulóit 25-50 vagy 75 éves jubileumait ünneplik. A Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete alapításnak 70. esztendejére emlékezünk ebben az évben. Mi ünnepnek, méghozzá nagy ünnepnek tartjuk ezt az évfordulót, mert 70 évvel ezelőtt alakult meg a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete. És hét évtized munkáját - méghozzá szerénytelenség nélkül állíthatjuk, hogy nem is eredménytelen munkáját - illik megünnepelni.
A kutyatenyésztés, vagy ahogyan tudományosan nevezik, a kynológiai munka nem 70 évvel ezelőtt indult el Magyarországon. A MEOE megalakulásának ténye egy több évtizedes szívós küzdelme végére tett pontot és biztosított törvényes társadalmi kereteket a magyar kutyatenyésztés szervezett, tudományosan is megalapozott kibontakozásához. A múlt század végén, 1899-ben létrejött az a szervezeti forma, amely az azonos célokért szétszórtan küzdő erőket képes volt összefogni és egysgébe tömörítve lendületbe hozni a közös feladatok megvalósítására.
Történelmi feljegyzéseink tanúsítják, hogy a francia forraladom után, a magyar reformkor idején egyre szélesedő nemzeti mozgalommá vált országunk gazdasági életének, ezen belül is az állattenyésztésnek a fellendítése. A mozgalom élén Széchenyi István ált, akinek a nevéhez korszakalkotó létesítmények alapítása fűződik. Az Első Magyar Lovaregylet megalapítása csak szimbolizálta, de korántsem merítette ki a magyar állattenyésztés reform-törekvéseinek programját. E program magában foglalta egyéb állatfajok korszerű nemesítése mellett nemzeti kutyafajtáink megmentésének ügyét is." Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv