1.034.226

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

The Nightmare

A gólyakalifa

Szerző
Fordító
Lektor

Kiadó: Corvina Press
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 135 oldal
Sorozatcím: Hungarian Library
Kötetszám:
Nyelv: Angol  
Méret: 19 cm x 13 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Babits Mihály (1883-1941) klasszikus költőnk e világirodalmi rangú prózai remeke először 1913-ban jelent meg a Nyugatban.
Tábory Elemér, a regény főszereplője minden jeles tulajdonsággal s hozzá szerencsés körülményekkel megáldott ifjú - mégis a poklok poklát szenvedi meg. Ő, a szellem magas régióiban otthonos Sonntaqgskind éjjelente "egy másik életre ébred": szegény, kiszolgáltatott asztalosinasként, majd szorongó, küszködő írnokként megismeri az anyagi és szellemi frusztrációt.
A kettős életű szereplő leleménye nemcsak mélylélektani búvárkodásra ad alkalmat, s nem is puszta játék, hanem a hős dimenzióit megnövelő írói varázslat. Általa Babits az emberi lét legteljesebb mélységét és magasságát mutatja föl.
A fekete álom és a "kristálylégkörű" nappalok lüktető váltakozása, a két alakmás szinte egy lélekben zajló vívódása a világban tébláboló, tudás és tudatlanság kétségeitől gyötrődő, lehúzó és felemelő erők közt megnyugvást nem lelő ember kifejezője.

Babits Mihály

Babits Mihály műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Babits Mihály könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv