803.070

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Katonai lexikon

Szerző
Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Zrínyi Katonai Könyv- és Lapkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 620 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-326-178-3

Előszó

Először jelenik meg hazánkban a hadtudomány leglényegesebb címszavait átfogó szaklexikon. A mű mintegy 6000 címszót ölel fel, amelynek többsége a marxizmus-leninizmusnak a háborúról és a... Tovább

Fülszöveg

Hazánkban első alkalommal megjelent Katonai lexikont tartja kezében az olvasó, mely hiányt pótol és jogos igényeket elégít ki. A hadtudomány témaköreihez tartozó címszavakból ugyanis csak néhány található az Új magyar lexikonban és a Műszaki lexikonban.
A Katonai lexikon - mintegy 6000 címszóban - átfogja a hadtudomány legfőbb területeit, s a könyv terjedelme által adott keretek között a teljességre törekedve ismerteti a katonapolitika, a katonai nevelés, a katonai szolgálat, a hadművészet, a katonai vezetés, a hadigazdaságtan, a polgári védelem, az idegen hadseregek, a katonai jog, a katonai ügyvitel, a haditechnika és üzemeltetése, a fegyverzet, a katonai térképészet, a rádióelektronika, a katonai kiképzés, a hadikiegészítés a nemzetközi jog stb. témakörökhöz tartozó címszavakat.
A neves szakemberek által összeállított Katonai lexikon nélkülözhetetlen kézikönyv a politika, katonapolitika iránt érdeklődők számára.
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Katonai lexikon
Állapot:
1.600 ,-Ft
24 pont kapható
Kosárba