A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

Antik órák

Szerkesztő
Fordító
Lektor

Kiadó: Geopen Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 181 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 30 cm x 24 cm
ISBN: 963-9093-08-4
Megjegyzés: Színes fotókkal gazdagon illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A régi óra különös tárgy. Műalkotás és műszaki csoda. A kor technikai fejlettségének precíz lenyomata, művészeti stílusok hűséges őrzője.
Az Antik órák a világ legszebb órái közül válogat. Mintegy ötven híres óramúzeum és magángyűjtemény - Versailles, Drezda, Genf, Furtwangen, Le Locle, Avignon, spanyol és dán királyi gyűjtemény - reprezentatív darabjainak bemutatásával részletezi a mechanikus időmérőket. A könyvben feltűnnek uralkodók kincsként őrzött órái, az égbolt és a tengerek pontos mérői, különös automaták, oroszlán és hajó alakú időmérők, kandallók szobordíszei, bútorokba, képekbe, parányi szekrényekbe épített szerkezetek, festett, aranyozott, drágakövektől ékes ékszerek. A kötet művészettörténeti és műszaki szempontok szerint tárgyalja a torony-, az asztali, a fali-, a bútor-, a hordozható és a különleges órákat. Közel 200 oldalon 250 kép láttatja e mestermunkákat, miközben jó tanácsokkal is szolgál az antik órát gyűjtőknek. Az Antik órák tartalmában kapcsolódik a kiadó... Tovább

Fülszöveg

A régi óra különös tárgy. Műalkotás és műszaki csoda. A kor technikai fejlettségének precíz lenyomata, művészeti stílusok hűséges őrzője.
Az Antik órák a világ legszebb órái közül válogat. Mintegy ötven híres óramúzeum és magángyűjtemény - Versailles, Drezda, Genf, Furtwangen, Le Locle, Avignon, spanyol és dán királyi gyűjtemény - reprezentatív darabjainak bemutatásával részletezi a mechanikus időmérőket. A könyvben feltűnnek uralkodók kincsként őrzött órái, az égbolt és a tengerek pontos mérői, különös automaták, oroszlán és hajó alakú időmérők, kandallók szobordíszei, bútorokba, képekbe, parányi szekrényekbe épített szerkezetek, festett, aranyozott, drágakövektől ékes ékszerek. A kötet művészettörténeti és műszaki szempontok szerint tárgyalja a torony-, az asztali, a fali-, a bútor-, a hordozható és a különleges órákat. Közel 200 oldalon 250 kép láttatja e mestermunkákat, miközben jó tanácsokkal is szolgál az antik órát gyűjtőknek. Az Antik órák tartalmában kapcsolódik a kiadó 1997-ben megjelentetett Óraművek című albumához, amelyben a karórákat részleteztük, most a múltban kalandozunk. Vissza

Tartalom

Műtárgy és műszaki csoda8
Toronyórák14
Asztali órák22
Faliórák86
Bútorórák108
Hordozható órák126
Különleges órák160
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv