A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A Stefcsik-ház

Regény

Szerző

Kiadó: Táltos Kiadás
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 111 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 13 cm
ISBN:
Megjegyzés: Nyomtatta a Világosság rt., Budapest. Bacsó Béla (1891-1920), a Népszava meggyilkolt munkatársának egyetlen regénye.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a kötetből:

"Fiakker állt meg a Stefcsik-ház előtt.
E szokatlan jelenség kizökkentette a szomoru ház lakóit a fájdalmasan kinos és állandó egyhanguságból. Kiváncsian nyitogatták ki a... Tovább

Előszó

Részlet a kötetből:

"Fiakker állt meg a Stefcsik-ház előtt.
E szokatlan jelenség kizökkentette a szomoru ház lakóit a fájdalmasan kinos és állandó egyhanguságból. Kiváncsian nyitogatták ki a nyikorgó és rozoga ajtókat. A hiányosan öltözött gyermekek hosszu sora ellepte a piszkos és sötét kapuboltot. Februárvégi, tavaszbahajló idő volt. A nap fáradt, bágyadt fénnyel sütött le a csúnya udvarra, hol a koromlepte és olvadó hóban tarka összevisszaságban és bántó rendetlenségben hevertek a citromhéjak, cipőrongyok, ételhulladókok, kávéaljak, csupasz kutyakölykök és egyéb undoritó, bomlásnak indult anyagok. Az udvar büzzel volt tele. A magas ház koromfalaiból kicsi, rácsos ablakszemek pislákoltak kifelé. Az ablakokon siralmas változatosságban, hol egy félig telt ugorkásüveg, hol egy szárított gombával telt zacskó, hol pedig a hiányzó ablaküveget pótló bedugdosott penészes rongyok éktelenkedtek.
A Stefcsik-ház hatalmas kétemeletes épület volt, sötétszürke, kormos falakkal, amire Stefcsik mindig megjegyezte:
- Kár kifesteni ilyen szemét népnek... Egy hét mulva ujra piszkos lenne..." Vissza

Bacsó Béla

Bacsó Béla műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Bacsó Béla könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv