A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Decanter 2005. szeptember

World's best wine magazine - II. évfolyam 8. szám

Szerző
Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Hamu és Gyémánt Magazinkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 80 oldal
Sorozatcím: Decanter
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 30 cm x 21 cm
ISBN:
Megjegyzés: További szerzők a kötetben. Színes fotókkal illusztrált.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Borvilág
Vélemények, élmények, elemzések - 18 oldalban a bor körül
5 Tisztelt Olvasó!
Winkler János, a T-Mobile Magyarország Rt. vezérigazgató-helyettese szerint nem csak a borászoknak van még tennivalója ebben az országban...
6 Amióta bort iszom
Bakács Tibor Settenkedő, az ismert zenekritikus kóláról, Balaton-felvidékről, a mennyország italáról, rossz bort ivó politikusokról
10 Korszakalkotó döntés
Az Egyesült Államokban szesztilalom már nincs, de a borok szállítása még mindig nehézségekben ütközik. Howard G. Goldberg írása
24 Ötcsillagtúra - A borfesztivál
A 14. Budai Bor- és Pezsgőfesztivál kiváló alkalom arra, hogy megkóstolhassa a Decanter Magazin legjobbnak ítélt borait. Összeállításunkban megtalálja a fesztivál térképét, történetét, véleményeket és természetesen a Decanter standjának programját
30 Klímaváltozás - A helyzet egyre forróbb!
Egyenlőre sor francia borász leszüreteli a melegedő éghajlat gyümölcsét, és nem törődnek a vészharanggal. Sokak szerint azonban a jellemző stílusok komoly veszélyben vannak.
50 Borászsarjak
Növekszik a második generáció a magyar borásztársadalomban. Nem tűnnek dühöngő ifjaknak, de a bennük égő tűz a világban szerzett tudással és elődeik tiszteletével párosulva jót tehet kis országunknak. Kőrizs Imre a Duna-parton beszélgetett néhány nagy név ifjabb gazdájával
Dugóhúzó
Tesztek, borvidékek, trendek - ajánló 61 borról
14 Újdonságok
Az angol és a magyar szerkesztőségbe érkezett palackokból kiválasztottuk a legjobbakat, hogy önöknek ajánlhassuk
34 Egy kehely elegancia
Cabernet borok tesztje. A Spoon hajón kóstoltunk sok jó, számos kiváló és néhány igazán kiemelkedő bort
55 A legtisztább szesz
Szesz on the beach. Az oroszok "vizecskéjét", a vodkát teszteltük szintén a Duna partján egy válogatott szakembergárdával natúrban és koktélban
Eszencia
Emberek, akikre kíváncsiak vagyunk és történetek, amikre rácsodálkozunk
74 Előkelő szőlőfajták
Mit ivott IV. Henrik és Augustus császár? Melyik szőlőfajtának adott nevet a feketerigó és hol van chardonnay?
76 Szellem a palackban
Kicsit megszakítottuk Az év borászaival készített interjúk sorozatát, hogy beszélgethessünk egy ifjú tehetséggel. Liptai Zsolt pannonhalmi főborász nevét érdemes megjegyezni
Kalandozás
Hol vacsorázzunk, hova utazzunk, mit vigyünk magunkkal, mit főzzünk, hol kóstoljuk és hogyan?
16 A nagy borút - Elzász
Varázslatos vidék. Van Velence és van több "észak Velencéje". Elzász is amolyan csónakos, képeslapszerű hely, de nem sokadik a sorban. Vonzerejét pedig alaposan növeli a gasztronómiai netovább
20 Európa szőlőskertje
Vinkó József, a televíziós utazási szakértő is Elzászról ír, magyaroknak magyar szemmel
22 Ajánló
Franciás hangulatban vagyunk. Hiába, Elzász ennyire magával ragadó...
44 Duchemin étterembe megy...
Egzotikumért néha elég bemenni Budapest belvárosába. Aztán van másfajta egzotikum is, amolyan retro-feeling, aminek élvezetéhez kell egy adag jóindulat is...
60 Álruhában - A szekszárdi pincékben
Szekszárdnak biztosan nagyobb a neve, mint a város költségvetésének a turizmus fejlesztésére szánt része. Tesztelőnk első szekszárdi látogatása vegyesre sikerült. Lesz ez még jobb is!
66 Minden ember szereti a sajtot
A sajtról legalább annyit lehetne írni, mint a borról. Két szeletet vágtunk: egy fővárosi sajtkereskedőt, aki különlegességeket kínál, és egy szalafői gazdát, aki maga készíti sajtját
74 Breakfast and Lunch a 7. napon = Sunday Brunch
Vasárnapi lustálkodásunk helyszíne ezúttal a Hotel Meridien Le Bourbon étterme volt. A cikkből megtudhatják, hogy mi is az a wellness.
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv